Makeup i 2017: Draping, blush, røde lepper og color corrector
© @lisaeldridgemakeup_Instagram og Pinterest

Årets hotteste makeuptrend: Nå skal du bruke rødt

Årets skjønnhetstrender fokuserer spesielt på den røde fargen, som vil dominere på både lepper, kinn og øyne!

2017 byr på mange nye og spennende tendenser, og motebildet er sterkt preget av det festlige 80-tallet. Men det er ikke bare i motebildet tiåret sniker seg inn - vi kan også se tydelige tendenser i skjønnhetstrendene. Her skal det igjen kjøres på med farger, og de røde nyansene står i fokus - både på øyne, kinn og lepper.

Den gode nyheten er at de kommende makeuptendensene er rimelig enkle å legge selv, og de krever ikke engang pensler.

Så gjør deg klar for et fargesprakende år med mer effekter og glamour enn vi har sett de siste sesongene.

Gloss

Årets mest glinsende trend blir glossen, og den skal legges på både øyelokket, kinnben og lepper.

Gloss er effektfullt og svært enkelt å legge. Orker du ikke å bruke lang tid på makeupen, kan du legge en klar gloss på både øyne og kinnben.

Fokus på både lepper og øyne

80-tallet er som sagt tilbake i motebildet, og tiåret gjør nå også sitt inntog i makeupverdenen.

Resultatet er både kraftig leppe- og øyesminke samtidig, og du kan enten holde looken i matchende røde toner, eller gå in med en blå øyenmakeup matchet med for eksempel korallfargede lepper.

Ufokuserte lepper

Klarte du aldri helt å mestre den sylskarpe leppekanten, perfekt opptegnet med leppeliner? Isåfall kan du glede deg over den kommende leppetrenden.

I år handler det nemlig om å skape en avslappet leppefarge, som du toner ut ved å fargen på leppene med fingeren.

Tips: 4 trinn til røde lepper som varer natten lang

Rød

Rød og rosa øyensminke kommer til å bli hot i 2017. Er du ekstra modig, kan du gjerne matche den røde øyensminken med en farget maskara. Den vil fremheve spesielt blå og grønne øyne.

Makeup i 2017: Røde øyne
© Wenn.com

Color correcting

Color correcting handler om at du ved bruk av bestemte farger kan dekke både urenheter, pigmentflekker, mørke ringer og rødligheter i huden. Du skal legge color correctingen før du dekker med foundation og eventuelt concealer. På den måten kan du bruke grønn farge for å nøytralisere rødskjær i huden, og gult for å dempe blålig skjær under øynene.

De vanligste foundationfeilene mange gjør

Det krever litt øving, men til gjengjeld gir det illusjon av feilfri hud. Heldigvis er det mange makeupmerker som i 2017 tilbyr prisvennlige color correcting-paletter. Ikke minst følger det med guide slik at du kan få litt hjelp til å finne fram i fargekartet.

Color Correcting Palette fra NYX, nå 111 kr

Glitter

I år kan du med fordel bruke de glitrende partiklene på en litt mer utradisjonell måte, ved for eksempel å legge en glitterstrek under øyet, eller bruke glitter som highlighter på kinnbena.

Looken er nok mer forbeholdt fest enn hverdag, men hvorfor ikke bare legge til side hverdagsreglene og heller krydre opp mandagen med litt glitter og glamour?

Blush

Har du et nært forhold til rouge? Hvis ikke, kan dere bli gode venner i 2017. Blush blir årets viktigste makeupprodukt, derfor skal vi alle ha rougebørsten vasket og klar til makeupteknikken «draping».

Med draping skal blushen fungere som et statement, og legges på både eplekinna, kinnbenaa og på brynsbenet under øyenbrynene.

Du kan også velge å kun legge farge på eplekinnene. Husk bare å skru litt opp på fargeintensiteten. Både krem- og pudderrouge er like bra, bruk det du foretrekker.

Makeup i 2017: Blush
© Wenn.com