Finn riktig foundation

Slik finner du den perfekte foundation tilpasset din hudtype.

1 / 5

En jevn og balansert hud er selve basen for all makeup, enten du liker et naturlig eller mer dekkende resultat. Feil fargetone fører ofte til et livløst og ujevnt resultat. Men ikke fortvil, her får du tips til hvordan du finner din rette nyanse:

Identifiser hudtonen din

Det viktigste du må være bevisst på før du velger en foundation, er hvorvidt hudtonen din er mørk, medium eller blek.

Er man blek i huden, betyr det som oftest at huden inneholder røde fargepigmenter, og man burde derfor styre unna foundationer med rosa fargetoner ettersom det vil fremheve det rødlige i huden. Har du en blek hudtone burde du derfor se etter produkter som er merket med beige eller buff, ettersom beige fargetoner vil nøytralisere det røde.

De som har en medium hudtone befinner seg i midten av fargespekteret, og vil derfor enten ha beige, olivenfargede eller gylne undertoner i huden. Asiatisk hud hører også til denne kategorien grunnet de gule fargepigmentene. Personer med denne hudtypen bør bruke en foundation som er merket med navn som varm, medium eller gyllen, for å fremheve sin naturlige glød.

Mørk hud varierer veldig, fra så lyst som cafe au lait til nesten helt svart. Men felles for de mørke hudtonene er at det er viktig å unngå at huden får et grålig skjær. Sats derfor på farger som solbrun og kastanje for å motvirke dette.

Test før du kjøper foundation

Velg ut noen foundationer du tror vil se bra ut basert på din hudtone i butikken, og test dem ut langs hakelinjen eller nederst på kinnet. Fargen i ansiktet og på halsen er tilnærmet lik, så prøv ut produktet i dette området. Testing av makeup på hånden er ingen god idé ettersom man ikke har identisk hud på hendene og i ansiktet.Bruk deretter et speil, og finn ut hvordan de ulike nyansene ser ut i dagslys. Still deg ved et vindu eller gå ut av butikken om nødvendig. Velg til slutt den foundationen som går mest i ett med din naturlige hudfarge, uten at den har blitt gnidd for mye inn i huden.

Foundation fra Giorgi Armani, Estee Lauder og Bobbi Brown
2 / 5

Foundation for normal hud

Har du normal hud er du heldig, og kan bruke de fleste typer foundationer. Du kan med fordel velge en som har fuktighetsgivende egenskaper og gjerne med olje om du opplever å få tørre partier i ansiktet. Vi liker spesielt foundationen fra Giorgio Armani som gir nydelig glød, foundation fra Estee Lauder som gir medium dekk og foundation fra Bobbi Brown som jevner ut hudtonen.

Luminous Silk Foundation fra Giorgio Armani, 480 kr // Double Wear Light Foundation fra Estee Lauder, 425 kr // Skin Wear Foundation fra Bobbi Brown, 395 kr.

Foundation fra Sensai, Nars og Lancome
3 / 5

Foundation for kombinert og fet hud

En kombinert og fet hud kan ofte gi blank panne, nese og hake, og urenheter kan dukke opp. Har du fet hud i hele ansiktet, er det viktig at produktene gir masse fukt samtidig som de matter ned huden.Vi liker spesielt foundation fra Sensai som legger seg som silke over huden. Foundation fra Nars som har full dekkevne og foundation fra Lancome som matter ned og holder seg like godt over hele dagen.

Flawless Satin Foundation fra Sensai, 580 kr // All day Luminous Weightless Foundation fra Nars, 455 kr // Teinte Idole Ultra Wear fra Lancome, 445 kr.

Foundation for tørr hud
4 / 5

Foundation for tørr hud

Tørr og dehydrert hud kan ofte være gusten og grå med røde partier, og derfor godt med fukt, og da er som regel en flytende foundation det beste. Foundation fra Loreal gir en medium til full dekk. Foundation fra Clinique passer utmerket for sensitiv hud. Foundation Clarins inneholder nærende oljer som virkelig pleiende på tørr hud.

True Match Foundation fra Loreal, 169 kr // Even Better Foundation fra Clinique, 335 kr // Skin Illusion Foundation fra Clarins, 390 kr.

Foundation for moden hud
5 / 5

Foundation for moden hud

En flytende foundation legger seg som regel ofte pent på en hud der fine linjer og rynker har begynt å dukke opp, men en mineralfoundation kan gjøre underverker. Mineralene bekjemper rynker og jobber med å skjule dem på en naturlig måte. Vi liker spesielt foundation fra MaxFactor som gir en naturlig glød. Foundation fra YSL legger seg som et tynt slør over huden og jevner ut hudtonen. Foundation fra bareMinerals etterlater en matt og fin overflate. Helt genial om du fra før har fet til kombinert hud.
Radiant Lift fra MaxFactor, 189 kr // Touche Èclat Le Teint fra YSL, 460 kr // Original Foundation fra bareMinerals, 459 kr.