chanel sminke
© Foto Marie Alkesrup og Chanel official

5 Chanel-klassikere du bør kjenne til

Her er 5 klassiske Chanel skjønnheter som er like aktuelle i dag som da de ble lansert.

Chanels ikoniske C’er pryder ikke bare misunnelsesverdige vesker og klær, men også parfymer, sminke, makeup og hudpleieprodukter. Her er 5 klassiske Chanel-produkter du bør kjenne til:

1. Duften av en kvinne

Parfymen Chanel No. 5 er fortsatt en bestselger etter den ble lansert på den femte dagen i den femte måneden, 5. mai år 1921. Gabrielle ”Coco” Chanel trodde sterkt på symbolikk og symmetri, datoen var ikke tilfeldig og skulle bringe lykke. Noe den absolutt viste seg å gjøre.

Dette er it-parfymen over alle it-dufter fordi den fortsatt selges i litervis i dag. Denne kjøpes av mange som bare vil ha den som baderomspryd for sin ikonstatus. Marilyn Monroe sa en gang hun kunne gått til sengs med sin Chanel N°5, noe som gjorde at imaget rundt duften ble forbundet med sex. I 1978 ble parfymen oppdatert, men den ligner sin forgjenger med noter av aldehyder, mairose og sjasmin.

N°5 eau de Parfum Spray, Chanel 50, 985 kr.

2. Kult-neglelakk

Den mørkerøde lakken ble lansert i 1994 med navnet Vamp, og solgte for over en million dollar det første året. I dag er den kjent som Rouge Noir, og lakkens popularitet dalte ikke da Uma Turman ga den kult-status og kult-filmen Pulp Fiction fra samme år.

Le Vernis i fargen 18 Rouge Noir, 250 kr.

3. Rødmende favoritt

Joues Contraste har i ettertid fått mange kinn til å gløde vakkert. Men en formel som er pudrete og veldig myk kan fargeintensiteten bygges ut for hver penselstrøk du tar på.

Joes Constraste i fargen 55 In Love, Chanel 420 kr.

Psst. Er du interessert i skjønnhet kjenner du sikkert til disse triksene.

4. Glødende varme

Les Beiges-serien delikate emballasje gir perfekt farge til den solkyssede huden, og har gjort denne serien til en favoritt i mange makeup samlinger Spesielt er det pudderet Healthy Glow som er en storfavoritt. Leg de mørke fargene på kinnben og tinningen, og bruk den lyse i resten av ansiktet.

Les Beiges Healthy Glow Sheer Colour spf 15, Chanel 540 kr.

5. Den perfekte røde

Leppestiften Pirate har blå undertoner som gjør at tennene dine fremstår som litt hvitere. Denne bestselgerene var også Mademoiselle Chanels favoritt, og hun brukte den visstnok under mantraet: ”Put on red and attack”.

Rouge Allure i fargen 99 Pirate, Chanel 370 kr.

Fikk du med deg denne? Mirakelproduktene som redder seg i sommersola

Chanel selges ikke over nett i Norge, men finnes hos en rekke ledende magasiner. Gå inn HER for å se hvor i Norge nær deg Chanel selges.