© Getty Images

Den nye sminketeknikken alle snakker om!

Glem konturering, nå er det strobing som gjelder!

Sminketeknikken, og det store buzz-ordet 'strobing' som har tatt skjønnhetsbransjen med storm er i grunn ikke noe nytt, men en hel del nye produkter er lansert for å lettere oppnå den optimale lysreflekteringseffekten som gir ansiktet en frisk og naturlig glød.

LES OGSÅ: Eksperttips: Dette produktet redder festfrisyren.

Direkte oversatt betyr ordet å fremheve ved hjelp av highlightere. I stedet for konturering som er en skyggeleggingsteknikk, skal de harde kantene viskes bort, og ansiktet skal gløde med fokus på kinnbeina, brynsbeinet, toppen av nesa og over amorbuen.

Kjendisene elsker sminketeknikken

Makeupartist Thea Kirkedelen jobber som salgssjef for Urban Decay, og forteller at strobing er den aller hotteste sminketrenden i Hollywood.

– Jeg tror strobing kommer til å komme relativt kjapt til Norge, siden det er en enkel og naturlig effekt sammenlignet med konturering, forteller Thea.

– Det handler mindre om de mørke nyansene, men mer om den lysreflekterende effekten, som skal fremheve dine beste trekk på en mer naturlig måte, fortsetter hun.

Men trenden er ikke for alle.

– De siste årene har konturering med lyse og mørke nyanser vært det hotteste innen makeup, men for kvinnen i gata er dette en veldig tidkrevende prosess. Dessuten kan makeupen se møkkete ut hvis det ikke gjøres riktig.

LES OGSÅ: Kan du disse hæletriksene?

En rekke sminkeguruer på Instagram har kastet seg over trenden:

Kosmetikkmerket Mac er alltid tidlig ute med de nyeste sminketrendene, og Gordon Espinet som er senior visepresident ved Mac Cosmetics forteller om den populære trenden i USA;

– Jeg mener at strobing handler om subtilitet, nyanse og er basert på å fremheve trekk.

– Etter stor etterspørsel lanserte vi et fantastisk produkt med navnet 'Strobe Cream' som passer utmerket til denne sminketeknikken. Med Strobe Cream får du et helt magisk resultat. Produktet er en lett fuktighetskrem som inneholder perler. Den passer til de fleste hudtyper, og gir den intensiteten de fleste er ute etter. Jeg anbefaler å være forsiktig med bruken, og begynne med minst mulig på kosten, for så å bygge seg oppover.

LES OGSÅ: Få brynekspertenes beste tips.

Kremen kan erstattes med fuktighetskremen hvis du ikke er spesielt tørr i huden, men over sminken anbefales den å påføres med en kost og ikke svamp, da den vil trekke til seg all fuktigheten.

– Mitt beste tips er å bruke noen dråper av Strobe Cream i en flytende foundation. Slik får du glød og dekk i hele ansiktet, avslutter Gordon.

Du kan bruke highlightere både i krem- og pudderform.

Strobingteknikken er brukt på Chrissy Teigen.

Påføringsteknikk: Smør strobingkremen fra Mac i hele ansiktet før du legger foundation for å få den duggfriske looken. Etter å ha lagt basen kan du forsiktig klappe på shimmeret fra Armani, på punktene som er vist over. Husk at det kun skal påføres der lyset naturlig treffer ansiktet. Hvis du ønsker et mer intens utgangspunkt kan du pudre over med shimmeret fra Urban Decay, med fokus på kinnbeina.

Behold hudfølelsen, og unngå for tykk foundation. Har du tørr hud, kan du spraye over med en fuktighetsspray for ekstra glød. Vi liker spesielt den fra Jane Iredale, 375 kr. Husk også at størrelsen på kosten bestemmer mengden som blir påført. Bruk en mellomstor kost til å legge shimmeret på kinnbeina, og en litt mindre kost på neseryggen og over amorbuen.

LES OGSÅ: Julegavetips: Kultbørsten selges i dyrebutikken til halv pris!

De som har store porer og urenheter bør være forsiktig, da shimmerprodukter virker fremtredene og kan gi et ujevnt resultat. Husk at det går på teknikk, derfor må du øve deg noen ganger før resultatet blir perfekt.

Strobing cream fra MAC, 299 kr.

Fluid Sheer fra Giorgio Armani, 385 kr.

Illuminated shimmering powder fra Urban Decay, 245 kr.

Se siste episode av vår nettserie: Jakten på den perfekte jeansen!