Den store øyenbrynsguiden - Slik får du perfekte bryn!

Pudder, gel, pomade eller blyant? Denne guiden viser hvordan du enkelt kan få brynene du drømmer om.

Definerte, symmetriske øyenbryn er noe alle ønsker seg, men hvorfor er det så vanskelig å få det til? Det krever litt øvelse og riktige produkter å få det til, men det er det verdt! Brynene er nemlig noe av det viktigste i et ansikt, så det er viktig at du velger den riktige formen, fargen og teknikken som passer deg best.

Utgangspunktet: form og farge

Å farge brynene gir ansiktet et mer markert uttrykk, og hjemmefarging av øyenbryn er både enkelt og billig. Ved å finne den riktige nyansen for dine bryn, kan du effektivt fremheve det beste ved ditt eget utseende. Kolokrem er en klassiker som har vært på markedet i årevis, og den permanente fargen for øyenbryn er enkel å påføre, og gir et naturlig resultat som varer i flere uker. Kolokrem finnes i fargene sort, brun, askebrun og brunsort.

For å rydde opp i ustelte bryn bør du ha en god pinsett! Bestselgeren SLANT TWEEZER vunnet mange skjønnhetskåringer over hele verden de siste 30 årene, med en 25 graders vinkel som er spesialdesignet til å gripe tak i hvert hår. Det er ikke pent å nappe for mye, men de tynne, lyse hårene som ikke gir noen definisjon til brynsformen kan godt fjernes. Ta alltid kun småhår og hårene som går utenfor den ønskede formen.

En god saks er også et nyttig verktøy for å trimme brynshårene, og denne saksen fra Anastasia er laget i stål av høyeste kvalitet, håndslipet i Italia.

Dersom du ønsker tykkere og fyldigere bryn kan du bruke et produkt som Brow Boost fra Billion Dollar Brows, som er en styrkende og pleiende behandling. Den skaper et synlig, fyldigere resultat på kun 30 dager, og påføres over brynene om kvelden. Den er helt trygg å bruke for både øynene og huden!

Verktøyene som gir deg symmetriske bryn

Det aller viktigste før du begynner å fylle inn brynene dine, er å måle opp formen. Brynene bør gå hånd i hånd med hvilken ansiktstype og benstruktur du har, men en gyllen regel er at den innerste delen av brynet skal starte parallelt med den ytterste delen av neseboret ditt.

En enkel måte å skape perfekte bryn på er å bruke Brow Buddy Kit. Dette settet er et genialt redskap, som viser nøyaktig hvor du skal begynne, bue og avslutte brynene dine på en enkel og presis måte. Det tar i tillegg hensyn til ansiktsfasongen din, slik at du unngår bryn som sitter for tett eller for langt fra hverandre. Om du sliter med å lage symmetriske, definerte bryn på frihånd, kan dette være akkurat den hjelpen du trenger.

Du kan også gå for et sett med sjablonger. Anastasia har en pakke med 5 ulike typer av unike sjablonger som passer til alle ansikts- og øyenbrynsformer. For å oppnå din perfekte øyenbrynsform velger du den sjablongen som passer deg best, holder den over brynet og fyller inn med brynpudder. Til slutt avslutter du med en klar eller farget øyebrynsgel.

Øyenbrynspenn:

Om du ønsker en allsidig styler for perfekte bryn, kan du bruke en øyenbrynspenn til å forme og fylle dem inn. Da er det viktig at du velger en med presis tupp, slik som Frame & Define Brow Styler fra bareMinerals. Bruk børsten til å gre og fordele hårene jevnt, oppover og utover. En brynsbørste kan brukes til flere ting, men ved å gre brynene oppover ser de automatisk større ut.

Etter du har stylet dem, bruker du lette strøk for å skape en naturlig fasong med pennen. Fyll ut de tynne partiene, og gjenta påføringen inntil du har oppnådd ønsket nyanse. Universal Brow Pencil fra Billion Dollar Brows har en formulering som passer til alle hudtoner og hårfarger, og skaper et mykt og naturlig resultat.

Brynpudder- og pulver:

Brynpudder ser ut som øyenskygge, og kommer gjerne i et skrin med to til tre farger. Før du påfører pudder kan det vært lurt å bruke en øyenbrynsvoks, til å feste hårstråene og holde brynene på plass lenger.

Brow Fix fra Anastasia kan brukes som en primer før du påfører pudder, for å få en mer subtil og definert look som varer lenger.

Brynpudder er fint å bruke for å gi brynene riktig farge, og kan gjerne brukes i kombinasjon med en brynspenn. Brow Powder Duo fra gloMinerals har to puddernyanser som du kan bruke hver for seg eller blande for å få en perfekt match til dine øyenbryn. Fyll i tynne deler av øyenbrynene for definisjon og fasong.

Eyebrow Cake Powder fra NYX består også av to nyanser, og inneholder voks til å fiksere og holde brynene på plass. Paletten finnes i fargene Blonde, Taupe/Ash, Dark Brown/Brown.

Et alternativ til pudder er brynspulver - slik som bareMinerals Brow Powder. Her får du markert brynene dine på en naturlig måte og fylt ut eventuelle hull der du mangler brynshår.

Tips: Bruk alltid en skråkuttet brynspensel til å tegne opp formen!

Gele og pomade:

For å holde brynene på plass hele dagen og gi dem en langvarig glød bør du alltid avslutte med å legge en brynsgele. Brow Gelsørger for at brynene aldri vil sprekke opp, og legges over brynspudder eller brynspenn, for å holde hårene på plass.

Brynsgele kommer i flere ulike nyanser, men også i klar - slik som denne fra gloMinerals. Formelen er full av antioksidanter og gir god støtte til brynene dine, og i tillegg til å definere brynslinjen gir den umiddelbar dekke av uønsket grått hår.

Et alternativ til pudder og penn er en pomade, som glir lett på hud og hår.

NYX Tame & Frame Tinted Brow Pomade inneholder en vannfaste formel som ikke smitter av, og som i løpet av kort tid skaper tykke, fyldige og naturlige bryn. Pomaden finnes i fem forskjellige nyanser, slik at du kan finne din perfekte match!