Makeup: Slik skal du ikke legge foundation
© Anna Stokland / Rodarte SS17

3 ting du aldri skal gjøre før du legger foundation

Sliter du med å få en jevn base? Her er tre ting du skal passe på før du legger sminke!

Du er nok klar over at sminken blir penest om du legger foundation på en ren og gjennomfuktet hud. Allikevel er det mange som har vonde vaner som for eksempel å blåse på kosten før de legger pudder på huden. Det har ingen hensikt, så dropp det.

Her er tre sminkefeil de fleste begår når de legger foundation:

1. Legg aldri foundation rett etter du har fått en ansiktsbehandling

Selv etter milde ansiktsbehandlinger vil huden din og ikke minst porene trenge en pause. Dessuten har du nettopp fått renset huden, og derfor ekstra mottagelig for bakterier. Reserver heller timen på kvelden så du kan la huden puste gjennom nattetimene.

2. Legg aldri foundation over kviser du har klemt på

På samme måte som du skal la huden puste etter en ansiktsbehandling, skal du heller ikke legge sminke på en kvise du nettopp har klemt på, og hvert fall ikke hvis du skal rett ut i sola. Her er det mange som synder. Du har nok hørt at du generelt ikke skal pirke på urenheter på grunn av bakterieoverførsel fra hendene dine, noe som bare vil gjøre urenhetene verre. Legger du sminke over en åpen kvise, er det hvert fall ikke tvil om at du sprer bakterier, både utover huden, på kosten og produktet.

3. Du må aldri legge foundation på svett eller varm hud

Når du svetter, som for eksempel etter trening, vil porene dine være åpne og mottagelige for bakterier. Derfor bør du unngå å dekke huden med foundation og pudder etter en hard treningsøkt eller sauna.

Venn deg til å vaske ansiktet rett etter trening, helst med et renseprodukt og kaldt vann.