Overraskende ting neglelakk kan brukes til
© Getty Images

Ting du ikke visste du kunne bruke neglelakk til

Fra strømpebukser til smykker og allergi: neglelakk har flere bruksområder enn navnet gir inntrykk av. Vi gir deg flere gode tips til hvordan du kan bruke neglelakk til å løse små hverdagsproblemer.

Neglelakk fås i alle mulige farger, men man kan faktisk bruke neglelakk til flere ting enn kun å pynte fingrene.

Vi har samlet seks overraskende ting neglelakk kan fikse.

1. Strømpebukser

Det går fort hull på nylonstrømpebukser, men du kan faktisk hindre hullene i å utvide seg. Ta på litt gjennomsiktig neglelakk på hullene, og vips er du good to go. Perfekt om man har litt dårlig tid, eller ikke har en annen strømpebukse for hånden.

2. Riper på sneakers

Dersom du skulle være så uheldig å få riper på dine hvite sneakers, kan du skjule det ved å ta på hvit neglelakk. Da ser skoene dine nye og pene ut igjen.

Det samme trikset kan faktisk brukes ved hakk i vinduskarmen. Ta på litt hvit neglelakk, og det synes nesten ikke.

Les også: 15 basisprodukter du bør ha i sminkepungen

3. Skolisser

Dersom skolissene dine er i ferd med å slitte og flisete kan du bremse dette ved å ta på klar neglelakk.

4. Smykkestener

Er du redd for at smykkestenene på smykkene dine skal falle ut? Fortvil ikke - tar du på litt klar neglelakk sitter de mye bedre.

5. Smykker

De fleste smykker som ikke er laget av gull eller sølv mister fargen med tiden. Dette er så kjipt med favorittsmykkene, men det finnes heldigvis en løsning på problemet. Lakker smykkene med et tynt lag med gjennomsiktig neglelakk, og fargen bevares litt lenger.

6. Nikkel

Har du nikkelallergi er neglelakk din venn i nøden - dog, vel og merke om du har det i mild grad. Ved å lakkere smykkene dine med gjennomsiktig neglelakk kan du unngå utslett, som åpner opp en verden av nye smykker.