© Getty

Dette er øyensminken makeupartistene elsker

Spør du ekspertene er det mandeløyne som er idealet!

Makeupartistene sier alltid at du skal leke med makeup. Det skal være gøy, og ikke for alvorlig, men det er allikevel noen regler de færreste makeupartistene sjelden unngår, fordi teknikken garanterer et vellykket resultat. Vi tenker på sexy eyes, de forførende katteøynene. Makeupartist Jeanette Gjerde Olsen hos Pudderagency mener mandelformede øyne er det "gylne sitt" de fleste makeupartister sikter mot.

– Å sminke øyne som er formet i en mandelfasong, vil kunne hjelpe mot øyne som sitter langt fra hverandre, slik at de fremstår som tettere. Har du veldig åpne, runde øyne, hjelper den mandelformede fasongen med å strekke øynene mer ut til siden, slik at du får den får den fine ovale fasongen, forklarer Jeanette.

Selv om trender og skjønnhetsidealer ofte bestemmer hvordan mange ønsker å se ut, liker hun aller best den tendensen om at vi skal se unike ut. Modeller med kort hår ble booket til de store visningene,fordi de hadde personlighet, og alt som er på catwalken er ikke nødvendigvis like lett å overføre til hverdagen.

Gigi Hadid: Her er sminkeproduktene hennes makeup artist elsker

– Konturering er et eksempel på en trend som får alle til å se like ut, men jeg liker godt trenden som er nå, at du skal kommunisere med din skjønnhet. Skjønnhetssbildet er på denne måten egentlig veldig todelt, på den ene siden har du den klassisk sminken med sine teknikker, og den nye trenden nå der man skal fokusere mer på dine unike egenskaper og trekk.

Les flere sminketips her.

Supermodel Natasha Poly elsker å sminke sine smale øyne i mandelfasong enten vet hjelp av en grafisk liner, eller flytende kajal. Selv om øynene hennes er små, blir de forstørret ved bruk av en kajal på våtkanten, og dust godt utover. Kajalen er også brukt på begge våtkanter, og dratt ekstra mye ut til siden for å forlenge øyefasongen.

Skuespiller Camilla Belle er også stor tilhenger av «cateye», den mandelformede fasongen som gir forførende "katteøye". På bildet til høyre er hun veldig naturlig sminket, men løsvipper og kajal hjelper med å få den forlenge lengden på øyene. Den grønne kajalen brukt på bildet i midten, viser en en mykere variant, der sort er kombinert med en mykere farge.

Vil du holde deg oppdatert om alt som skjer i Costumes verden av mote og skjønnhet? Eller får VIP-invitasjoner til våre unike kundekvelder? Meld deg på vårt nyhetskrev davel, så kan vi dele mange godbiter med deg.