© Anna Stokland

Disse produktene skal du aldri dele

Det er viktig å dele - men ikke disse syv produktene!

Du har helt sikkert lånt leppestiften til venninna di før dere skal ut på byen sammen. Det virker ganske uskyldig og normalt, men det er faktisk en dårlig idé å byttelåne på sminke, da bakterier lett kan smitte.

Her er syv ting du ikke bør dele med andre:

Maskara

En maskara er fuktig, noe som danner grobunn for bakterier. I verste fall kan du ende opp med øyekatar og betennelse.

Kremer i krukker

Hvis en krem er i en krukke, bør den ikke deles med andre. Det er nemlig masse bakterier på hendene våre, og når vi bruker de i kremen smitter de lett. En pumpe derimot, er noe helt annet - da den er beskyttet slik at bakterier ikke kommer seg inn.

Kremet øyenskygge

Vi forlenger punktet ovenfor, da det gjelder det samme for kremet øyenskygge, som ofte ligger i krukker der man må bruke fingrene for å påføre produktet. Den bløte teksturen tiltrekker seg bakterier.

Makeupkoster

Det virker helt uskyldig når man låner bort en sminkekost, men virkeligheten er noe helt annet. Det er flust med bakterier på sminkekoster, som lett sprer seg, særlig om den brukes på forskjellige ansikt. Det er også derfor man skal vaske makeupkostene sine med gjevne mellomrom.

Barberhøvel

Selvom du har spottet små hår leggene dine, må du tenke deg en ekstra gang før du låner barberhøvelen til venninnen din. Du ender mest sannsynlig opp med røde nupper, nettopp på grunn av bakterier.

Leppestift

Som nevnt stortrives bakterier i fuktige omgivelser, og det gjelder også leppestift og andre leppeprodukter.

Pudder

Lån heller en foundation fra en pumpe enn å bruke samme pudder som venninnen din. Et pudder kommer i åpne beholdere, og er et sted hvor bakteriene liker å oppholde seg.