Slik sminker du øynene dine store og vakre!
© Wenn.com

Slik sminker du deg til større øyne

Sving sminkekosten og juks deg til store dådyrøyne!

1. Dus og ujevn eyeliner

Ønsker du å skape illusjonen av store øyne, bør du utforske formen som minner om en cateye. Bruk en grå eyeliner, eller en øyenskygge i en kald tone på en liten vinkelbørste. Jobb fargen inn fra kanten av øyet og opp i en spiss som føres tilbake til midten av øyet, slik at du skaper en trekantet form. Sørg deretter for å tone fargen godt ut, slik at looken blir fin, myk og hverdagsvennlig.

2. Fokusere på de midterste vippene

Ved å bruke maskaraen strategisk, kan du få vippene til å se større ut. Bruk mer maskara på de midterste vippene for å fremheve øyets naturlige runde form, og for å gi illusjonen av større øyne.

Prøv for eksempel Max Factors Lash Crown maskara, som både kan brukes på klassisk vis, men som også har en liten tupp på motsatt side som egner seg spesielt godt hvis du ønsker å fokusere på enkelte områder.

3. Bruk en lys farge på våtkanten

Sort eyeliner på øyets våtkant er ikke spesielt smart hvis du ønsker deg større øyne. Investere heller i en eyeliner som er én til to nyanser lysere enn hudfargen din (unngå hvit våtliner), og bruk den på våtlinjen. Du vil se øyeblikkelig forskjell.

4. Sett fokus på øyekroken

Highlighteren er din beste venn når du ønsker å få øynene til å se større ut. Plasser en liten mengde highlighter, gjerne i fast pudderform, innerst i øyekroken. Dette vil både få øynene dine til å se større ut, i tillegg til å gi deg et langt mer våkent blikk.