© Anna Stokland

Slik sminker du deg til større øyne

Våkner du også opp med små, trøtte øyne? Ikke fortvil, vi guider til 6 trinn som vil få øynene til å virke større og friskere.

Noe av det vi liker best med sminke, er at man kan bruke det strategisk til å fremheve visse deler av ansiktet. Litt lipliner lagt i utkanten av leppenes naturlige form får de til å se større ut. Blush kan gjøre kinnene rundere eller løfte kinnbenene. Og dersom man ikke er utstyrt med store bambiøyne fra naturens side kan man med få hjelpemidler, som nude-eyeliner, highlighter og maskara få øynene til å virke atskillig større enn de er.

Hvis du gjerne vil ha øyne som virker større bør du følge disse seks enkle trinnene som gjør en stor forskjell:

Hudfarget øyenskygge
Start med å legge en matt hudfarget øyenskygge på hele øyelokket. Dette vil nøytralisere mørkere samt blå- og rødlige farger som du kan ha på øyelokket og gir en god base til resten av makeuppen.

Brun eyeliner rundt øyet
Påfør en eyeliner i en mild brun farge langs din ytre, øvre og nedre vippekant. Gi gjerne den ytre øyekroken litt ekstra farge for å få øyet til å virke bredere og mer definert.

Lys farge på våtkanten

Sort eyeliner på øyets våtkant er ikke spesielt smart hvis du ønsker deg større øyne. Investere heller i en eyeliner som er én til to nyanser lysere enn hudfargen din, og bruk den på våtlinjen. Du vil se øyeblikkelig forskjell.

Husk å velge en hudfarget i stedet for en hvit eyeliner, som kan se kunstig ut.

© Anna Stokland

En mørk skygge i globallinjen
Legg deretter en litt mørkere øyenskygge ved øyets globallinje. Påfør fargen med en stor myk øyenskyggepensel, og blend øyenskyggen godt inn i globallinjen. Den mørke skyggen vil gi øyet dybde og få øynene til å virke mer markert og tydelige.

Highlighter
Påfør en krem- eller pudderhighlighter i den innerste øyekroken og ved brynbenet under øyenbrynet. Highlighteren vil fange lyset og dermed få øynene dine til å se mer åpne ut.

Masse maskara
Jo lengere vippene dine er, jo mer oppmerksomhet vil øynene dine få.

Derfor er det viktig å investere i en god maskara, og ikke minst en vippetang som brukes før du påfører maskara. Vippetangen vil bøye dine vipper og få dem til å synes bedre samtidig med at de løftede vippene vil åpne øyet.

Ved å bruke maskaraen strategisk, kan du få vippene til å se større ut. Bruk mer maskara på de midterste vippene for å fremheve øyets naturlige runde form, og for å gi illusjonen av større øyne. Sørg også for å legge maskaraen helt inn til vippekanten – ellers risikerer du at vippene dine kommer til at se kortere ut.