Finn ut hvilken øyenskygge som passer din øyenfarge

Sett fokus på øynene og finn den perfekte øyenskyggen. Vi guider deg gjennom hvilke produkter som passer til din øyenfarge!

Finn ut hvilken øyenskygge som passer din øyenfarge

Når du skal finne ut hvilken øyeskygge som passer best til deg, må du begynne med å finne den nærmeste fargen til din øyefarge på fargekartet. Når du har funnet den, går du på motsatt side av fargekartet for å finne komplimentærfargen. Dette er fargen som skaper mest kontrast til øyefargen din, og dermed fremhver øynene mer.

1 / 15

Blå øyne

Komplimentærfargen til blå er oransje. Blå øyne vil fremheves ved bruk av farger med mye oransje, gult og rødt i seg. Da kan man for eksempel gå for varme bruntoner, gull, bronse og oransje øyenskyggefarger.

TIPS! Slik sminker du deg til større øyne

2 / 15

Blå øyne

Kremskygger kan brukes som vanlig øyenskygge, men også som base for å få andre skygger til å sitte bedre.

Kremøyeskygge fra Clarins, 230 kr.

3 / 15

Blå øyne

Man kan bruke en enkel skygge over hele lokket, eller kombinere med flere. Med denne er det fint å for eksempel legge en lysere brun over hele lokket, før man legger en mørkere farge i globallinjen.

Varm øyeskygge palett fra NYX Professional, 129 kr.

4 / 15

Blå øyne

Gullskygger kan man kombinere med for eksempel bronse eller en varm brunfarge. Da kan man legge gull over hele øyelokket, og deretter påføre brun eller bronse langs globallinjen.

Øyeskygge i gull fra Artdeco, 85 kr.

Les også:15 basisprodukter du bør ha i sminkepungen

5 / 15

Blå øyne

Pudderskygge kan brukes på mange måter. Man kan ta den rett på øyelokket, eller man kan våte ut kosten litt sånn at øyenskyggen blir fastere når man skal påføre den.

Brun skimmerøyeskygge fra BareMinerals, 299 kr.

6 / 15

Grønne øyne

Grønne øyne er en blanding av gult og blått, og har mye til felles med både brune og blå øyne. For å fremheve grønne øyne på best mulig måte bør du bruke farger med varme undertoner. For eksempel lilla med mye rødt i seg, bruntoner og ferskenfarger.

7 / 15

Grønne øyne

Eyeliner er perfekt å bruke om man vil skape en look som for eksempel smokey eyes.

Eyeliner i fargen "smokey plum" fra Clarins, 180 kr.

8 / 15

Grønne øyne

Den mørke lilla skyggen er perfekt for grønne øyne, da den har mye rødt i seg. Også den oransje i midten fremhever øynene ekstra godt. Denne paletten er fin å ha til fest, hvis man vil ha en øyeskygge med litt glitter i. Utforsk med flere farger og finn ut hva du liker.

Øyeskyggepalett fra NYX Professional, 229 kr.

9 / 15

Grønne øyne

Når man legger øyeskygge kan det være fint å påføre litt skygge i underkanten av øye og litt inn mot midten. Eyeliner kan ofte bli litt hardt, så dus heller ut litt øyeskygge under øyet.

Varm brun øyeskygge fra Jan Thomas Studio Cosmetics, 99 kr.

10 / 15

Grønne øyne

Det er ofte veldig fint å bare påføre gullskyggen og litt eyeliner, istedetfor å bruke mørkere skygger for å påføre i globallinjen.

Gull øyeskygge fra Georgio Armani Beauty, 270 kr.

11 / 15

Brune øyne

Brune øyne har mye gult i seg, og komplimentærfargen til gult er lilla. Brun er en varm farge, og for å skape mest mulig kontrast og fremheve øyenfargen burde man velge kalde farger, som lilla, blå, lyserosa og olivengrønn. Gull passer også fint til brune øyne.

Ønsker du perfekt hud? Finn riktig fundation

12 / 15

Brune øyne

Hvis man vil kombinere flere øyeskygger kan man for eksempel legge den lyseblå over hele øyelokket, og deretter en mørkere blå i globallinjen. Man kan også bruke en lys helt innerst i kroken av øye for å få et åpnere blikk.

Øyeskygge fra Dior, 330 kr.

13 / 15

Brune øyne

Dette er en veldig fin skygge å bruke til hverdags om man vil fremheve øynene uten å bruke lang tid foran speilet.

Lys rosa øyeskygge fra Tromborg, 265 kr.

14 / 15

Brune øyne

Blå eyeliner kan være litt utfordrende å bruke, men det har vært mye fargerike eyelinere på catwalken. Man trenger ikke legge den over hele linja, men for eksempel begynne på midten og utover.

Blå eyeliner fra Yves Saint Laurent, 320 kr.

15 / 15

Brune øyne

Om man vil ha en veldig sterk grønn farge kan man våte ut kosten litt før påføring, så blir skyggen litt mer kremete.

Grønn øyeskygge fra Anastasia, 139 kr.