Fresh hverdagssminke på kun 5 minutter

Annette Haga viser steg-for-steg hvordan hun sminker seg fint på kortest mulig tid!

For litt over ti uker siden ble jeg mamma for første gang, og én av de tingene jeg har blitt flink til den siste tiden er å sminke meg raskt og effektiv. Tid for seg selv på badet om morgenen er nemlig ikke noe man har ubegrenset av – og heller ikke noe jeg ønsker å prioritere. Men ofte synes jeg det er en liten sammenheng mellom hvordan jeg ser ut og hvordan jeg føler meg. Ved å bruke noen minutter på å freshe meg opp i hverdagen, så gjør det noe med humøret mitt. Jeg liker å føle meg fin – og det trenger absolutt ikke å være spesielt tidskrevende!

De dagene det er mye stress så prioriterer jeg gjerne 5 minutter på å legge en enkel og fin makeup. Du trenger ikke mange produkter i det hele tatt. Jeg er veldig glad i en hud som ser sunn og glødende ut, og den må føles hydrert. Tørr, gusten hud er ikke et optimalt grunnlag for å legge sminke oppå, så grunnlaget må jobbes med jevnlig. Jeg tar ofte ansiktsmasker og sover med nattkrem – og hudpleieserien til bareMinerals har massevis av gode produkter jeg anbefaler å sjekke ut! Jeg har brukt dette merket lenge både til hudpleie og makeup, og det har forbedret huden min veldig.

Det jeg liker så godt med bareMinerals er at sminken ikke forverrer huden – noe mange andre sminkemerker kan ha en tendens til å gjøre. Det er heller det motsatte: produktene inneholder ingredienser som faktisk jobber med huden.

Her er mine beste tips til en fresh hverdagssminke, som tar kun 5 minutter å legge!

Jeg starter med å påføre serum. Konsistensen til SkinLongevity Vital Power er helt fantastisk, og den gir masse fukt og booster huden. Ansiktet blir glattere og dessuten minsker synligheten av fine linjer og rynker. Den har i tillegg en deilig og litt avkjølende effekt som jeg elsker!

Min absolutte favoritt-foundation er barePro Performance Wear Liquid. Den dekker alle ujevnheter og gir en naturlig, matt finish som varer absolutt hele dagen (24 timer). Men jeg sverger også til Complexion Rescue, som er en slags farget fuktighetskrem som kombinerer det beste av en BB- og CC-cream. Noen ganger blander jeg den faktisk sammen med foundationen, for å få ekstra masse glød. Av og til bruker jeg den alene uten foundation. Nå som vi har vært så heldige med været og jeg har fått litt farge i ansiktet, dropper jeg foundation og bruker kun Complexion Rescue. Det sparer meg rett og slett litt tid, og jeg synes resultatet blir så fint!

Jeg fortsetter med concealer. bareSkin Complete Coverage Serum Concealer er magisk for å dekke over de mørke ringene under øynene. Dessuten har den en silkeaktig konsistens som smelter inn i huden. Dersom jeg skal dekke til kviser, merker eller andre ujevnheter bruker jeg gjerne barePro 16-Hour Full Coverage Concealer, men når jeg skal sminke meg effektivt bruker jeg kun den første – og legger litt av denne på haken og mellom brynene også.

Tidligere kunne jeg bruke mellom 5 og 10 minutter kun på fikse brynene, men det har jeg ikke tid til lengre. Det finnes så mange ulike brynprodukter som ikke har god nok konsistens eller riktig farge, som gjør det vanskelig å få brynene pene og symmetriske. Et lite tips er å ta noen selfies etter du har fikset brynene, fordi da får du et litt annerledes inntrykk enn i speilet. Ingen bryn er 100% identiske, og det kan hende du må ramme dem inn litt annerledes enn det som først føles helt naturlig ut.

Jeg har lært at brynene mine ser finest ut om jeg starter med det høyre først, og så prøver å matche det venstre etterpå (det brynet er litt høyere enn det andre, så jeg må derfor fylle ut mer på undersiden). Eyebrow Master Duo gjør dette SÅ lett, takket være den gode konsistensen på bryn-gelén og presisjonen til kosten.

Jeg dropper pudder og contouring til hverdags, men for å få litt ekstra glød og markerte kinnben sveiper jeg raskt over med Invisible Powder Bronzer. Den gir huden en solkysset glød, og brunfargen er i helt perfekt nyanse! Jeg påfører litt i pannen og rundt kjeven og på haken også, og vips har jeg en mini-contouring på 1-2-3.

Eyeliner er et must på fest, og da går jeg gjerne for cat-eye-looken der jeg bruker litt tid på legge en perfekt strek som svinger litt opp og ut på siden. Men dette er jeg absolutt ikke den flinkeste til å gjøre, så når jeg vil være effektiv på badet dropper jeg den flytende eyelineren, og bruker heller Lasting Line Long Wearing Eyeliner. Jeg starter ca på midten av øyet, og legger den utover – både på den øverste våtlinjen og langs vipperaden. Da blir øynene litt mer markerte, men på en naturlig måte – og det gjør ingenting om det ikke blir helt ”perfekt”.

Jeg er avhengig av en god mascara som gir meg fine, lange vipper kjapt. Vippene mine er ikke så mye å skryte av, så jeg ønsker mye volum og lengde, uten at det blir klumpete eller tar lang tid. Det er så kjedelig med mascaraer som trenger mange strøk, det tar mye tid og det har jeg ikke tålmodighet til.

Jeg trodde aldri jeg kom til å bli like glad i en mascara som det jeg har vært i Lash Domination fra bareMinerals. Jeg ble derfor SÅ positivt overrasket over nyheten Lashtopia, fordi den er faktisk enda bedre. Kan ikke se for meg at jeg noen gang vil komme til å bytte den ut!! Den klumper ikke, drysser ikke - men gir masse volum og vippene blir fine på rekordtid. Jeg har aldri brukt så kort tid på å legge mascara som det jeg gjør med denne!

For å fullføre looken avslutter jeg med leppene! Her har jeg veldig mange favoritter fra bareMinerals. Leppestiften Gen Nude Radiant har en silkemyk, digg konsistens og ser dessuten litt glossy ut, uten kliss!

Her har jeg brukt fargen XOX, som jeg synes er superfin og perfekt til sommeren.

Jeg bruker gjerne øyeskygger både til hverdags og fest, og er veldig glad i de ulike palettene til bareMinerals. Men på dager som i dag bruker jeg heller bare fingeren til å påføre litt av bronzeren på øyelokkene. Jeg synes resultatet blir naturlig og fint!

Mine beste tips for å legge fresh hverdagssminke på kortest mulig tid er derfor:

  1. Gå gjennom sminkepungen og finn de produktene du ikke kan klare deg uten. Trenger du å bruke mer tid på å få til en jevn, glødende hud for at du skal føle deg fin, eller er det mer markante øyne som gjør at du føler deg fresh? Har du vippeextensions eller mørke lange vipper fra naturens side trenger du kanskje ikke mascara i det hele tatt?

  2. Sørg for å alltid påføre primer eller serum før du legger foundation! En ting er hva sminke kan dekke over, men noe annet er å prioritere litt tid på gode ansiktsmasker og kremer, slik at grunnlaget forbedres.

  3. Dårlig tid? Dropp flytende liner, pudder og øyeskygge (bruk heller fingeren til å legge litt bronzer eller rouge på øyelokket)

  4. Velg gode produkter for brynene, og en mascara som gir fine vipper på kortest mulig tid!

  5. Tenk at du ikke skal bruke sminke for å gjemme deg bort eller se annerledes ut, kun fremheve trekkene dine.. Less is more!