Hanneli Mustaparta: - Twiggi er mitt skjønnhetsikon

Modell og motepersonlighet Hanneli Mustaparta er den nye kampanjemodellen for Max Factor. Vi møtte henne for å snakke om sminke, rutiner og partytips.

Hanneli Mustaparta er i vinden om dagen. Ikke nok med at hun igjen har designet delikate ullundertøyssett med Pierre Robert, hun er også aktuell som Max Factors ansikt utad. Med sitt glansfulle bølgete hår og smilende øyne skjønner vi godt hvorfor sminkegiganten har valgt den norske skjønnheten til å fronte den nye sminkekampanjen.

Den norske modellen har akkurat kommet hjem fra noen dager i København, der både kampanjebildene og en reklamefilm er spilt inn på sett.

– Når jeg er på reise er det å ha en lepomade i vesken veldig viktig. Luften på flyet er så tørr, derfor er alt som gir fuktighet et stort pluss. Jeg tar alltid med meg en tykk og god fuktighetskrem, gjerne fra La Mer eller Darphin, en concealer fra Laura Mercier kalt Secret Camouflage - denne bruker jeg spesielt nå på vinteren, da kan jeg lett kan få uren hud, forteller Hanneli.

Som ansikt utad for et skjønnhetsmerke er det interessant å høre hvordan modellen selv sminker seg, og da spesielt i hverdagen - de dagene det er flest av.

– For mye conturing og dekking i ekte Kim Kardashian West-stil blir altfor mye når man ikke har sterke kameralys og et crew på slep til enhver tid. Jeg ser unge jenter som har så mye sminke på at de har et grått skjær i huden. Jeg får alltid lyst å vaske det av slik at de kan se hvor vakre de er uten all sminken. Det harde kameralyset som Kim har i ansiktet får makeupen til å se helt perfekt ut, men med en gang lyset er flatt får det motsatt effekt.

Hanneli snakker tydelig om trenden som har regjert de siste sesongene, der det ofte er litt for mye contouring, litt for mye high lighter og ofte litt for mørke øyne.

– Alle har noe som er vakkert med seg selv. Finn ut hva du liker med dine egne trekk, og tving deg til å bli glad i de tingene du er usikker på. Man skal ikke prøve å ligne på andre, men heller hente inspirasjon fra de som inspirerer. Man kan være sitt eget beauty-ikon, rett og slett, mener hun.

Så du denne:Hanneli designer ullundertøy

– Jeg liker å sminke meg, og synes også det er morsomt å prøve å se så naturlig ut som mulig. Til hverdags bruker jeg ofte liner, men da smalere og mer subtil enn når jeg ikke skal på fest. Det å markere våtkanten med en gylden/hvit liner med shimmer i fra CK1 kan også fungere i hverdagen. Det åpner blikket uten å se tett og tilgjort ut. Når det kommer til øyenskygge liker jeg de lyse, som en lys rosa eller korallfarget shimmer-skygge. Det er fresht og åpent, og lineren jeg bruker rammer inn det hele, sier hun og fortsetter.

– Max Factor lanserer noe som heter '3 STEP BEAUTY ROUTINE', som er en primer, en foundation og litt konturering/highlight. Jeg har alltid brukt solpudder på kinnbena og i hårfestet helt siden Jennifer Lopez kom ut med låten «Waiting for Tonight» - det myker opp den harde kontrasten mellom det mørke håret og den bleke huden min. Da bruker jeg konturingen fra Max Factor. Et bra triks for å få det så naturlig ut som mulig, er å tenke hvor solen treffer slik at den gir deg brunfarge: på de høyeste punktene, som pannen, kinnben og neserygg.

  • I kinnene går jeg ofte for en lys pastellrosa, slik at det ser ut som jeg har gått fem mil på ski hehe.

Hvordan sminker du deg på fest?

– Sminken min på fest er ikke så ulik den i hverdagen. Eyelineren er kanskje litt tykkere, også synes jeg det er gøy med ekstra punktvipper. Jeg ender looken med 'dark magic maskara' fra Max Factor, slik at vippene blir ekstra lange og flotte. Jeg er også glad i å mikse foundation fra Armani og La Mer når jeg skal ut, de har godt med fuktighet og sitter lenge. Prikken over i-en er en 'Lipfinity long lasting' fra Max Factor i oransje nyanse. Fargen er helt nydelig på vinteren for den varmer opp og ser ekstra fresh ut.

Selv om Hanneli ikke kopierer Kim Kardashian, har hun ikke overraskende et beauty-ikon.

– Helt siden jeg var 14 har jeg brukt liner etter at jeg fant et bilde av modellen Twiggy. Siden har jeg øvd meg på lineren hennes. Jeg gjorde min smalere og mindre 60-talls. Jeg fikk øvd mye ettersom mange av venninnene mine ikke fikk det til og jeg måtte hjelpe, sier Hanneli.