Hår: Krøller er den nye trenden
© Taylor Swift instagram, Imaan Hammam instagram

Hår: Krøller er den nye trenden

Taylor Swift og supermodellene har håret vi drømmer om!

Krrrrøller! Ordet som får tungen til å rrrrulle i munnen. Krøller og bølger er full bevegelse inn i trendbildet - og vi blir ikke overrasket om du snart ringer frisøren og ber om permanente krøller!

Da den nederlandske modellen Imaan Hammans prydet Nederlands septemberutgaven av Vogue i stolt positur, stod det like gjerne «In love with Imaan» på coveret. Alle med over gjennomsnittet interesse for mote vet at Vogues septemberutgave er årets høydepunkt blant magasinutgivelsene.

Imaans marokansk-egyptiske gener har riktignok velsignet henne med evig volum, men Vogues store hyllest sier noe om hva du kommer til å se mer av fremover. Motebladet setter trendene.

Etter at den argentinske modellen Mica Arganaraz klippet lugg, og lot sine naturlige krøller strutte, skjøt karrieren fart. Nå vil alle bruke den androgyne skjønnheten med den kule hårfrisyren. At Taylor Swift i disse dager pryder amerikanske GQ med samme sveis som Mica, vil sikkert få mange til å vurdere en telefon til sin frisør.

Hos frisøren vil ”kjøpte krøller” eller «strukturomforming» som behandlingen heter på fagspråket, koste deg rundt totusen om du vil "ta en Taylor Swift". Med strukturomforming kan alle type krøller lages: både Micas og Imaans sveis er mulig med riktig lengde og hårkvalitet. Bindingene i håret løsnes, og settes sammen igjen alt etter som hvilke krøller du ønsker deg.

— Frisyren til Taylor Swift krever én teknikk som gir store, hengende krøller. Dette er fullt mulig å oppnå ved bruk av kun én saltvannspray, forteller frisør Jannicke Talseth Hagen hos Theresegaten 35.

Kjemikalene som brukes for å skape en krøllpermanent er mildere enn de brukt på 80-tallet, men rådet fra frisøren er allikevel klart:

— Det beste, og mest brukervennlige på lang sikt er å style krøller i håret. Fordelen ved å lage permanente krøller blekner i forhold til alle ulempene som oppstår med en gang etterveksten melder seg. Å investere i ordentlig varmerverktøy og stylingprodukter er min filosofi, men de lærde strides, avslutter Jannicke Talseth Hagen.