Henrik Steen deler sine beste sminketips

Henrik Steen deler sine beste sminketips

Vi har snakket med den prisvinnende makeupartisten om typiske sminkefeil skandinaviske jenter begår!

Vi har møtt Lancômes makeupartist Henrik Steen for å snakke om de nye sminketrendene, og hvilke teknikker han selv bruker for å oppnå den perfekte sminkelooken.

Danske Henrik Steen har vunnet makeupartistenes "Oscar" «The Gold Brush», og er Lancômes dyktige makeupartist i skandinavia.

1. Tenk alltid på en ren og jevn base

– Nøkkelen til en fin og glødende hud er en foundation som gir tilstrekkelig med fukt, og den riktige mengden med dekk.

– Foundationsticks er ofte enkle å jobbe med, og den nye fra Lancôme kan brukes på partier hvor du trenger litt ekstra dekk uten at det blir maskete. Samtidig gir den en matt struktur. Bruk den rundt nesebor, under øynene eller på pannen. Vår foundation Teinte Idole er også helt genial, med en formel som fornyes år etter år. Jeg kan avsløre at det har kommet en teknologi som nå hjelper deg å finne den rette foundation-fargen og formelen til huden din. Den kommer forhåpentligvis til skandinavia snart.

2. Tenk farger til våren

– Til våren skal enten øynene eller leppene stå i fokus. Enten matte eller skimrende kremkonsistenser. Det viktigste er at det blir jevnt.

3. Kast pudderet

– Jeg bruker aldri pudder, uansett hudtilstand! Du må finne en foundation som er rett for din hud, og heller blande den med andre produkter, som primere og serumer. Hvis du blir fet i huden bør du matte ned med en svamp eller serviett, i stedet for å legge lag på lag med pudder.

4. Hemmelig sminketriks

– Mitt beste triks for ekstra glød, er å klappe på litt lip balm av en fet konsistens på områder som kinnbeina, på panna og haka. Bruk er nøytral farge, og huden vil gløde dagen lang.

5. Beste triks fra jobb til fest

– Jeg synes alltid en sterk farge på leppene gir en fin utstråling, men da er det ekstra viktig å tenke på fin og jevn hud. I tillegg liker jeg å ha fokus på øyne. Legg en dobbelliner, altså en hard sterk under øyet, og en hard strek over øyet. For å stikke seg ut må man gjøre noe ikke alle andre gjør.

6. Typisk sminkefeil skandinaviske jenter gjør

– Det er for mange kvinner der ute som tror Youtubere og bloggere gjør alt riktig. De glemmer å tenke på hva de selv passer med, og kaster seg på bølgen av de nye trendene. Flere lag med sminke er aldri fint. Det er selvsagt fint å få inspirasjon, men man må lære å balansere mengden. Youtuberne bør følges for å inspireres, ikke kopieres!