Her er våre 9 mest brukte skjønnhetstriks

Costume-redaksjonen deler sine personlige sminketips som gjør festmakeupen hakket finere!

10 smarte sminketips © @Silvany Bricen og produsenten
1 / 9

Skjønnhetsansvarlig Silvany

– Det føles nesten vondt å gjøre seg klar til fest når man er sliten. En liten løpetur i frisk luft på kun 20 til 30 minutter setter i gang blodsirkulasjonen i ansiktet, og uansett hvor kaldt det er, føles det oppkvikkende å få frem de friske rosene i ansiktet. Om du ikke rekker en luftetur, er ansiktsmasken Enzyme treatment til norske merke Elde akkurat passe mild, den sliper huden uten at du blir rød.

Ansiktsmaske fra Elde, 499 kr.

Psst..Vet du hva Blake Livelys beste skjønnhetstriks er? Les mer HER!

10 smarte sminketips
2 / 9

Skjønnhetsansvarlig Silvany

– Lag deg en deilig grønn smoothie, før du stikker på fest. Så er kroppen hydrert, og du har fått et liten energiløft før festen og unngå å dytte i deg altfor mye usunt.

Kostilskudd fra The Super Elixir, 1399 kr.

10 smarte sminketips
3 / 9

Silvany skjønnhetsansvarlig:

– Når du har tatt på maskaraen, bruk spissen av kosten til å klemme vippene litt oppover, mens maskarakremen fortsatt er myk. På den måten bøyer du vippene oppover, og får åpnet blikket enda mer.

Les alt om Costume Skjønnhet HER!

10 smarte sminketips © @Sonia Uppal og produsenten
4 / 9

Webansvarlig Sonia:

– Mitt beste og mest brukte sminketriks er «smugde trikset» som både kan brukes til fest og hverdag.

– Jeg bruker alltid en fet tørrliner langs øvre vippekant når jeg skal legge øyensminke. Deretter bruker jeg en øyenskyggekost til å duse ut lineren, for å mykne opp den harde kanten. Jeg bruker lite farge på lokket om jeg ønsker et helt naturlige resultat, og jobber produktet oppover øyelokket med mer farge om jeg ønsker en smokey eye-effekt. Husk at jo mer produkt du legger på øyelokket, jo sterkere blir intensiteten, men dette er et genialt triks for å slippe å ødelegge sminken i forsøk på å få lik linersterk på begge sider.

Børste fra Smashbox, 180 kr.

FESTSTIL: Dette er plaggene som gjelder når Sonia skal på fest!

10 smarte sminketips
5 / 9

Webansvarlig Sonia:

– I håp om å få mattet ned fet hud hender det at jeg går over med pudderkosten en ekstra gang, men angrer alltid fordi resultatet blir så kakete. Trikset for å få et naturlig resultat, men samtidig bevare fukten i huden er å spraye en fuktighetsspray i ansiktet etter at du har lagt sminken, og deretter gå over med en beautyblender og klappe fukten inn i huden. Slik får du en fantastisk glød, samtidig som du bevarer fuktighetsnivået i huden. Husk at huden kan være fuktfattig selv om du har fet hud, og synlige linjer og rynker er ofte et tydelig tegn på at huden er tørr. Min favorittspray er fra jane iredale.
Ansiktsspray fra jane iredale, 249 kr.

10 smarte sminketips © Produsenten
6 / 9

Webansvarlig Sonia:

– I stedet for å ødelegge festsminke med en lang vipperem som ikke fester seg, og lim som kliner seg utover øyelokket og ødelegger øyenskyggen, er det bedre å bruke punktvipper for å få et naturlig resultat. Det mest essensielle er å ha det perfekte limet, og da anbefaler jeg duo-lim som blir helt gjennomsiktig når du bruker det på vippene.

– Dypp et og et punkt i limet, og fest på langs vippekanten. Begynn ytterst og jobb deg innover. Avslutt med å feste dine egne vipper med de falske ved å gre gjennom med en volum-maskara.

– Hvis du derimot ønsker noe mer dramatisk er det bare å bruke flere punktvipper langs vippekanten.

Punktvipper fra Depend, 76 kroner.

10 smarte sminketips
7 / 9

Moteassistent Lena:

– Mange ønsker seg fyldigere lepper, spesielt når man har pyntet seg og skal på fest eller i selskap. Det geniale trikset for å jukse seg til større lepper er liplineren, den gjør så du får en mer utvidet leppelinje.

  1. Bruk én lipliner som er en tone mørkere enn din egen leppefarge.
  2. Fyll deretter inn med leppestift.
  3. Topp tilslutt det hele med en lipplumper som skaper en svulmende og fyldig effekt.
10 smarte sminketips © Produsenten
8 / 9

Moteassistent Lena

– Øyemaskene fra Sephora Collection gir en nedkjølende effekt, som gjør at de demper hovenhet, og gir ekstra energi i fjeset, noe som er viktig for å føle seg fin, spesielt før fest.

Ansiktsmasker fra Sephora, 33 kr per stykk.

10 smarte sminketips © Produsenten
9 / 9

Moteassistent Lena:

– Når huden føles ekstra tørr, bør du skrubbe ansiktet med en ansiktsskrubb som inneholder olje. Skrubben fra Trine’s Wardrobe inneholder arganolje som gjør at huden min føles silkemyk etterpå.

Ansiktskrubb fra Trines Wardrobe, 144 kr.

Gjør du denne feilen når du bruker maske?