Holdbarhetsdato på skjønnhetsprodukter

Forskjellige skjønnhetsprodukter har forskjellig holdbarhetsdato. Sjekk når du bør kvitte deg med produktene!

All sminke og skjønnhetsprodukter har en holdbarhetsdato, men den varierer fra produkt til produkt. Her er en oversikt:

Foundation og concealer

Vannbasert foundation holder i opptil ett år, mens oljebasert i opptil to. En pudderbasert foundation holder i to år, og det samme med concealeren.

Leppestift og lipgloss

En leppestift holder i cirka to år, avhengig av vanninnholdet. Du vil raskt merke en vond lukt og kornete konsistens når den er blitt gammel. Liglossen har kortere levetid, da den er vannbasert. Kast den etter tre til seks måneder, og prøv alltid å tørke av kosten før du dytter den tilbake, slik unngår du at bakteriene sprer seg.

Maskara

Når maskaraen begynner å smuldre opp og drysse, er det på tide å bytte den ut. Noen maskaraer begynner også å lukte, og du vil se at den flytende sort/brunfargen blir mattere i konsistensen. Det skjer som regel etter 3-5 måneder.

Pudderet og rougen

De tørre sminkeproduktene varer som regel i opptil to år hvis du er flink med å rense penslene dine regelmessig. Kremrougen varer litt kortere, og du ser ofte tegn til at fargen blir blassere og blassere, jo lenger du beholder den.

Kropp- og ansiktskrem

Det varierer som regel fra krem til krem, avhengig av vanninnhold, alkoholinnhold og oppbevaringstilstand, men en krem på baderomshyllen lever som regel i opptil to år. Vær flink til å bruk q-tips hvis kremen din er på krukke. Slik unngår du å overføre bakterier og skitt i kremen du skal smøre i ansiktet og på kroppen.

Parfyme

Du vil raskt merke forskjell i duften når du har bevart parfymen for lenge. De pleier som regel å lukte mer og mer alkohol, jo eldre de blir. Oppbevar parfymen din i mørke og kjølige rom, så lever den i opptil to år.

Hold et øye med PAO-symbolet (Period After Opening) som alltid er merket på baksiden eller under produktet. Den "åpne krukken" gir en indikasjon på hvor lenge produktet lever etter at det er åpnet. Står det for eksempel M12, betyr det at produktet kan brukes i 12 måneder etter at du har åpnet det. Det er uansett viktig å passe på at produktene dine står på en temperaturkontrollert plass, og alltid påføres med rene hender og verktøy.