Høstminke
© Costume

Høstens hotteste sminketrend: Nå skal du bruke mørke øyenskygger

Vi har snakket med Lancômes-makeupartist Henrik Steen!

Da vi traff Lancôme’s makeupartist Henrik Steen i København, snakket han om sminkegigantens samarbeid med Sonia Rykiel, og hvilke triks han selv bruker for å oppnå den perfekte høstsminken.

Les også motelegenden Sonia Rykiel er død.

Stripe og farger er typisk for Sonia Rykiel's lekne og rebelske stil.

Når det gjelder høstens fineste sminktrender, er mørke skygger stort denne høsten, men hvordan bruke de uten å se ut som en bur ugle lurer vi på.

– Når man har en palett med mange farger, er viktig å tenke at fargene gir en form for ro. På et tidspunkt var det fint å kombinere mange nyanser, men jeg elsker å få en farge til å bli flere nyanser ved å først legge skygge med tørr kost, og deretter bruke litt vann for å få en dypere farge.

Men hva med de mørke leppene som er en av høstens store sminketrender, hvordan kan man teste den trenden uten å se ut som en sminket klovn?

– Det handler om å finne sin «rock and roll!». Før var leppene veldig markerte, den gamle makeupstilen var veldig streng. Det viktige er å bevare noe mykt i tillegg. Makeupen skal helst se litt tilfeldig ut, og du skal kombinere det harde med det myke, forteller Henrik.

Les også: Hva du drømmer om nå glitterlepper!

Modellene Henrik hadde sminket bar den typisk looken til den avdøde designeren Sonia Rykiel. Naturlig sminket hud og oransje lepper - som også er stort denne høsten. Den ene modellen hadde en kraftig øyesminke, men lagt med en ny sminketeknikk.

– Det er viktig å skape et "statement", men kombiner med noe mykt som naturlig hud. Sonia Rykiel var ung da franske kvinner fikk sin stemmerett, og hun brukte enorm lang tid på fortelle kvinnen hvordan hun skulle være. Ved bruk av hennes karakteristiske striper i designet, var hun litt rebelsk, men samtidig feminin.

Fikk du med deg denne eksklusive nyheten? Louis Vuitton er kommet med en ny duftserie.

*Vi gjør oppmerksom på at deler av denne presseturen ble betalt av L’Oreal.

Franske negler, og én smykkekolleksjon dekort med striper og farger.