© Zara

Er dette den største sminketrenden i 2021 så langt?

Sminketeknikken har gått viralt etter folk har delt anbefalinger og videoer som viser hvor oppfriskende effekt trikset faktisk har.

Dette er hverken første eller siste gang vi kommer til å skrive om trender på Instagram og TikTok. Begge mediene er et mekka for inspirasjon - og spesielt når det kommer til skjønnhet. Det blir konstant lastet opp bilder og videoer med tips og triks, hvor noen av anbefalingene vokser frem med eksplosiv fart og blir til en trend. Dette gjør seg også gjeldende for en ny sminketrend som snart er så populær at den kan sammenlignes med hypen som oppstod rundt contouring i sin tid.

Magisk blush

Kanskje husker du uttrykket draping som fikk mye oppmerksomhet for et par år siden? Draping handler kort fortalt om å markere kinnbenene og tinningene med blush, da dette vil gi et friskere utseende og illusjonen av skarpere kinnben. I 2021 har draping fått ny popularitet, da brukere på Instagram og TikTok har begynt å dele videoer og bilder av hvor vakkert resultat denne teknikken gir.

Mange kaller det et instant ansiktsløft da det løfter ansiktet, men på en mer diskret måte enn contouring gjør. Se for eksempel, hvordan skjønnhetsbloggeren Danielle Marcan legger blush på kinnbenene istedenfor på eplet av kinnene i videoen under.

Dersom du vil prøve teknikken, skal du legge en enten fast eller kremaktig blush på selve kinnbenene og også gjerne ved tinningene. Start forsiktig med en liten mengde produkt og bygg deretter fargen gradvis opp.