Lær deg å konturere som Kim Kardashian

Lær deg å konturere som Kim Kardashian

Kim Kardashian er kjent for å konturere ansiktet sitt, og nå kan du også lære denne store sminketrenden med hjelp av denne videoen.

Som med alt annet, må man øve seg på å legge sminke. Det er ikke sikkert det blir 100 prosent perfekt med en gang, men øvelse gjør mester. Det er veldig mange produkter å velge mellom, så her må man bare teste ut og finne det man liker best. Vi har plukket ut noen av våre favoritter, og kanskje du også finner din nye favoritt?

Kontureringen begynner du med etter du har lagt den andre basesminken som foundation, pudder og concealer. Du skal skyggelegge de områdene du vil gjøre mindre, og bruke en highligter på de områdene du vil fremheve. De optimale stedene for hvor du skal påføre hva, ser du på bildet under.

Kontureringsprodukter

Du kan velge mellom å konturere ansiktet med pudder, eller en mer kremet variant. Samme med highlighteren.

1. Tom Ford Shade and Illuminate, 696 kr.

Dette pudderet har blitt en favoritt når det kommer til konturering. Det kommer i to forskjellige nyanser, og da må du velge den som passer best til din hudtone. Påføres med kost.

2.Smashbox Contour Kit, 365 kr.

I denne paletten får du pudder både til å konturere, og til å highlighte. Det kommer pudder til kontureringen i to forskjellige nyanser, så du må prøve deg litt frem å se hvilken nyanse som fungerer best på ditt ansikt.

3. Anastasia Beverly Hills Contour Kit, 320 kr.

Denne kontureringspaletten er nok den mest populære som er å få tak i akkurat nå, og det er ikke uten grunn. Det fungerer kjempebra, og har forskjellige nyanser å velge mellom. Noen syns kanskje det har en litt stiv pris i butikkene her i Norge, men du får det du betaler for. Skal du ut og reise i sommer og er på utkikk etter akkurat dette, anbefaler vi deg å kjøpe det utenlands, hvor det er billigere. Sephora er blant butikk-kjedene som har det i sortiment.

4. Clinique Chubby Stick Sculpting and Contour, 169 kr.

Dette er en kremet variant som du kan konturere ansiktet med. Ta den rett på huden og marker der du vil skyggelegge. Det beste tipset når du skal blende dette produktet er å bruke en svamp.

Highlighter

Når du sminker deg vil du fremheve blant annet kinnbeina i ansiktet. Påfør en highlighter helt til slutt for en siste finish og fin glød i huden.

Benefit Cosmetics Highlighting Stick, 239 kr.

Dette er en kremet highlighter, og det beste er å bruke en svamp for å jevne den ut.

The Balm Mary Lou Manizer, 249 kr.

Med denne varianten er det best å bruke en kost for påføring.

Applikatorer

Det finnes mange forskjellige varianter å velge mellom når det kommer til koster, svamper og andre applikatorer. Her gjelder det å finne ut hva du selv liker best. Her er de vi ville gått for:

1. Svamp fra Kicks, 69 kr.

En svamp er fin å bruke dersom du bruker kremvarianter eller flytende produkter. Når du skal blende kontureringen din med en svamp er det viktig å bruke små bevegelser, og dytte svampen mot huden istedetfor å dra alt utover.

2. Rett børste fra Kicks, 129 kr.

Denne børste med en rett bust er fin å bruke for å skyggelegge og konturere ansiktet. Som du kan se på videoen under, bruker hun en børste med rett bust.

3.Skrå børste fra Nars, 335 kr.

Den skrå børsten kan du bruke for å skyggelegge, men er optimal når du skal legge highlighter eller blush.

Lær av makeupartisten:

Som du ser viser hun hvordan du kan konturere med puddervariantene. Hun skyggelegger under kinnbeinet, tinningen og helt øverst i pannen opp mot hårfestet.

Til hverdagen skal ikke kontureringen være så markert og sterk. Det er mest til photoshoots og andre anledninger hvor man trenger å virkelig fremheve ansiktet at man trenger sterk konturering. Så begynn forsiktig for å få et naturlig og fint resultat.