Gul, grønn, lilla og rosa: Color correcting er årets mest populære sminketrend
© Wenn.com

Ny sminketrend som gir perfekt hud

Denne trenden er både budsjettvennlig og enkel, og har blitt en hit blant kvinner verden over!

Du har kanskje sett bilder på Instagram av jenter med både blå, grønne og gule streker i ansiktet, og lurt på hva de driver med?

Selv om det ser merkelig ut, finnes det én god grunn til at mange kvinner har begynt å eksperimentere med pastellfarget sminke på huden. Det hele handler nemlig om color correcting - en ny makeuptrend som har tatt markedet med storm.

Visste du? 3 ting du aldri skal gjøre før du legger foundation

Trenden går ut på at du med forskjellige farger skal korrigere deg til illusjonen om en perfekt hud. Color correcting er ikke bare en effektiv makeupteknikk, men også en av de mest populære tendensene i 2017 på skjønnhetsfronten. Flere merker har derfor kastet seg på bølgen og lansert gode, budsjettvennlige fargepaletter til nybegynnere.

Slik virker det:

Som navnet kanskje avslører, kan du ved bruk av forskjellige farger korrigere uønskede fargeforskjeller i ansiktet. Sliter du for eksempel med mørke ringer under øynene, som ofte resulterer med et mørkelilla skjær i huden, kan du legge en gul farge over, og dermed nøytralisere de blå undertonene.

Når det gjelder de irriterende røde tonene som mange gjerne får rundt nesa eller på betente urenheter, kan man legge en grønn farge som nøytraliserer det røde. På samme måte kan mørke pigmentflekker skjules med rosa farge, og sliter du med en trist og grå ansiktsfarge, har de fleste color correcting-paletter en farge som løser dette.

Bildet ovenfor viser hvordan sminke-entusiastene på Instagram gjør det. Det ser kanskje klovnete ut, men med litt teknikk blir du kvitt enkelte hudproblemer på null komma niks.

Slik gjør du:

For at du ikke skal ende opp med synlige grønne og gule streker i ansiktet, er det viktig at du begynner med å legge på produktet som vi kaller «color corrector» i ansiktet, og deretter dekker over med concealer eller foundation. Color correcting er som sagt et redskap som bruker til å nøytralisere farger i ansiktet.

Trenger du hjelp til å finne riktig foundation? Se her!

Color correcting er årets mest populære makeuptrend

Til deg som ønsker flere farger i en palett, er fargene fra Nyx og Maybelline gode alternativer.

Color correcting concealer fra NYX, 104 kr // Master Camo color correcting kit fra Maybelline, 119 kr

Hvis du kun sliter med et problemområde, holder det å bruke en fargekorrigerende blyant, og de fra Smashbox fungerer utmerket for alle hudtyper.

Color Correcting Stick, 225 kr.