© Anna Stokland

Makup-artist Lisa Eldridge: Denne feilen gjør de fleste kvinner når de påfører maskara

Ifølge denne verdenskjente makeupartisten gjør nesten alle denne uheldige feilen, som faktisk resulterer i kortere vipper. Se her hvordan du bør påføre maskaraen din i stedet.

Med kunder som Kate Moss, Kim Kardashian og Alexa Chung, taler make-up artist og Global Creative Director for Lancôme Lisa Eldridges ferdigheter for seg selv. Hun er en av verdens dyktigste makeupartister, en selverklært sminkenørd, og kanskje også en av verdens varmeste mennesker etter sminkevideoene hennes på YouTube å dømme, hvor hun gir gode tips på en enkel og forståelig måte.

Få Lisa Eldridges beste tips til hvordan du skal bruke maskaraen – og den ene feilen du sannsynligvis vil slutte å gjøre etter å ha lest dette.

Hva er den vanligste feilen du ser folk gjør når de bruker maskara?

«Det er uten tvil at folk bare bruker maskara på den ytterste delen av de øvre vippene. Det vil si fra midten av vippen til spissen. Det er frustrerende å se at folk ikke får maskaraen helt ned til røttene av vippene. Hele poenget med en maskara er at den skal ramme inn øynene, og påfører du den mørke maskaraen helt ned til røttene vil det også nesten utgjøre en eyeliner. Derfor er det litt bortkastet mulighet når du ikke bruker de ekstra sekundene på å få maskarabørsten helt ned til røttene.

Når jeg ser folk som bare bruker maskara på siste halvdel av vippene, sier jeg alltid: ro ned. Start med å flytte børsten helt ned til røttene, masser den inn med sikksakk-bevegelser i et par sekunder før du begynner å ta børsten helt ut til lengdene. På den måten vil du få mye mer effekt ut av maskaraen din, samtidig som du unngår klumper i lengdene, nettopp fordi du ikke trenger å smøre så mye produkt på vippetuppene - takket være den definerte vippekanten."

Man hører ofte at det vil gi en illusjon av større øyne hvis man unngår å bruke maskara på de nederste vippene. Hva anbefaler du?

“Jeg personlig liker å bruke maskara på de nederste vippene mine fordi jeg synes det passer meg og får øynene mine til å se større ut. Men omvendt kjenner jeg også mange som ser veldig bra ut uten maskara på de nedre vippene. Min tommelfingerregel er derfor at hvis du allerede har naturlig definerte vipper langs den nedre vippekanten, trenger du ikke bruke maskara her."

Hva ser du etter i en god maskara? Har du en sjekkliste den må oppfylle?

«For meg som privatperson og ikke makeupartist, liker jeg å ha flere forskjellige typer maskara. Akkurat nå er jeg for eksempel i ferd med å prøve å få sterkere øyevipper, for de har blitt litt tynne. Derfor bruker jeg et vippeserum på kvelden, og så Lancômes nye Le 8 Hypnôse maskara om dagen. Den tar vare på vippene og er lett å fjerne. Men skulle jeg for eksempel på strandferie, ville jeg selvfølgelig valgt en stor, dristig, vannfast maskara.

Generelt ser jeg mange mennesker med tynne, rette vipper, akkurat som meg selv, så jeg sier på ingen måte at det er en dårlig ting å strekke seg etter den største fete maskarabørsten fordi man ønsker voluminøse vipper. Men etter min mening kan de større maskaraene bli litt for tunge for mine stakkars små vipper. Derfor liker jeg de lettere maskaraene bedre, fordi de ikke tynger vippene mine og ikke gjør vippene for tunge til å holde buen jeg tidligere har laget med vippetangen min. Så jeg føler også at ditt valg av maskara bør avhenge av tilstanden til dine naturlige vipper."