Nars sminke i Norge

10 sminketriks vi har lært av NARS

Vi møtte den globale makeupartisten, Jane Richardson, da hun var på besøk i forbindelse med lanseringen i Oslo!

Selv om du ikke er en sminkeentusiast, har du garantert hørt om kultrougen i fargen «Orgasm» fra Nars - som er blitt hyllet av makeupartister og skjønnhetsredaktører over hele verden.

Helt siden produktene lanserte i 1999, har de tatt bransjen med storm, men lenge vært etterlengtet i butikkhyllene i Norge. Nå kan vi endelig glede med at produktene lanseres på det norske markedet, og vil selges på Steen&Strøm varemagasin i Oslo.

Merket har funnet sin egen nisje, og er kjent for de gode og høypigmenterte produktene spesielt til øyne, kinn og lepper. Vi var så heldige og fikk møte den globale makeupartist fra London, Jane Richardson, for å lære hennes beste sminketriks.

1. Huden er stadig i endring. Om du hadde en uren hud med tendens til kviser og utbrudd for fem eller ti år siden, betyr det ikke at du fortsatt må gå for den foundationen med mest dekk. Se hvordan huden din oppfører seg, og velg deretter.

2. Klapp alltid foundation på med fingrene om du ønsker et naturlig resultat.

3. Prøv aldri å dekke over fregner. Det blir fineste når din egen hud får skinne gjennom all sminken.

– Skin needs to look like skin!

NARS' globale makeupartist, Jane Richardson.

NARS' globale makeupartist, Jane Richardson.

4. Ofte holder det å bruke en beautyblender for å få optimal dekk. Velg det fremfor en tung foundation. Det er lurt å prøve seg frem og gå for resultatet du trives best med, men husk at full makeup ser bedre ut på bilder enn i sollys.

5. En concealer kan brukes til å dekke flere områder og erstattes med foundationen. Kjøp to forskjellige nyanser, gjerne en lys og en mørk, så kan du mikse de om hverandre til å dekke mørke ringer under øynene, urenheter og i tillegg skyggelegge.

– Ikke legg concealeren altfor høyt opp mot vippekanten om du ønsker et naturlig resultat.

6. En highlighter er et must, og vår bestselger Copacabana kommer i flytende og tørr variant. Legg den forsiktig over beinstrukturen i ansiktet og avslutt gjerne med en rouge.

7. Mange følger en fast rutine, og sminker seg likt år etter år. Prøv å endre på vanene om du har lyst på en liten endring. Dropp solpudderet om du for eksempel alltid bruker det. Erstatt leppestiften med en lipliner og en flytende svart eyeliner med en glitrende blå tørrliner.

8. En svart eyeliner kan utgjøre den store forskjellen. Legg den enten som en strek langs vippekanten eller på hele øyenlokket og dus ut med en rund kost. Denne kan du fint bygge ut med en øyenskygge over, eller bare bruk alene.

9. Rull maskaraen på vippene, og bygg gjerne opp intensiteten med lag på lag.

10. Bruk alltid et transparent pudder fremfor et med farge når du ønsker å matte ned huden utover dager. Eller så vil det virke mot sin hensikt, og sminken i ansiktet ende med å se skitten ut.