Leandra Medine har fyldige, naturlige øyenbryn
© Getty Images

Så enkelt farger du brynene selv

Drømmer du om mørkere bryn, trenger det verken å koste en formue eller være spesielt vanskelig. Få de beste tipsene til hjemmefarging her

Det er mange gode grunner til å farge brynene: Det er tidsbesparende og sikrer et naturlig utseende, samtidig som du får markante, fyldige og velformede bryn.

Legger du turen innom en profesjonell brynsalong, vil du helt sikkert går derfra med et kjempefint resultat - og en god del mindre penger på konto. Men å farge brynene trenger slett ikke å bli en dyr affære: Det finnes nemlig flere merker som spesialiserer seg på produkter til hjemmefarging.

Her får du de beste produktene og tips som sikrer et perfekt fargeresultat - hjemme hos deg selv.

Er du blondine? Da bør du unngå dette produktet

Dette bør du vite før du begynner

Sørg for å ha helt rene bryn, frie for olje eller kremer som kan påvirke fargeresultatet.

Du kan med fordel også fjerne eventuelle uvelkomne småhår fra brynene med en pinsett på forhånd, så har du enda mer kontroll på resultatet.

Les denne guiden til hvordan du får fyldige og perfekte øyenbryn

Utover dette, er det en god tommelfingerregel at fargen ikke bør være mer enn to toner mørkere enn din egen brynsfarge, da det fort vil gi en litt for hard og unaturlig look. Gå dessuten for en farge uten rødtoner, da det i cirka ni av ti tilfeller ikke vil være spesielt kledelig.

De beste produktene til brynsfarging

Om du ønsker å lysne brynene dine, skal du huske på at det kan kreve flere omganger med avblekning. Er brynene veldig mørke, kan første omgang med avblekning resultere i et oransje resultat, og du må da bleke dem flere ganger for å oppnå ønsket nyanse.

Det finnes mange forskjellige merker som tilbyr brynsfarge, men Refectocil er en favoritt hos mange. Merket har et stort utvalg av farger, og det er fint mulig å blande seg frem til den perfekte fargetonen.

Ellers tilbyr det danske merket Hanne Bang et bredt utvalg av farger og avblekningskrem.

Øyenbrynsfarge til hjemmefarging

Refectocil vippe- og brynsfarge, 59 kr per tube

Brynsfarge og blekningskrem fra det danske merket Hanne Bang Cosmetics.

Slik farger du brynene

De fleste hjemmefargingssett krever både farge og fremkallingsvæske, og dette blander du i en liten skål før du påfører kremen på brynene. Det er viktig at du er nøyaktig på blandingsforholdene, hvis ikke risikerer du å ende opp med feil fargeresultat.

Etterpå påfører du fargen på brynene, noe du gjør med en applikator, slik at du slipper å ende opp med brune fingerspisser. Legg kun farge på selve hårene, da utenomslurv fører til mørke områder på selve huden. Husk derfor å ha en våt bomullspinne liggende klar, i tilfelle litt av fargen sniker seg utenom.

Ofte skal fargen ikke sitte lenger enn fem til ti minutter, og det er viktig at du forholder deg til dette for å unngå mørkere farge enn planlagt.

Avslutt med å gi brynene en omgang med pleie, da hud og hår ofte kan føles litt tørt etter farging.

Så er det bare å gå sommeren i møte med nyfargede, freshe og naturlige øyenbryn!

Lysten på total makeover? Dette er frisyren alle snakker om