Color corrector, concealer og highlighter: triksene som redder deg fra å se trøtt ut
© Anna Stokland

Ser du trøtt ut? Her er 3 enkle triks som redder dagen

Et trøtt ansikt kan enkelt kamufleres med en enkelt endring i din daglige sminkerutine!

4. april 2017 av Marie Alkestrup / Silje Kilmork Vemøy

Man hører ofte at den beste kuren mot mørke ringer under øynene er tilstrekkelig med søvn, men det er ikke alltid like lett i en travel hverdag. 

Heldigvis kan en concealer trylle frem et langt mer opplagt utseende, men mange bruker dessverre concealeren feil - og glemmer å dekke den delen som får oss til å se trøtte ut. 

Flere sminketips: 4 foundationfeil de fleste gjør

Bruker du concealer og unnlater øyekroken, kan resultatet fort bli et uopplagt utseende. Her kommer noen gode tips for å dekke den lille, men avgjørende øyekroken. 

1. Color Corrector

Når det kommer til de mørkeblå, lilla, røde eller grønne nyansene i øyekroken, oppnår man best effekt ved å benytte seg av metoden Color Correcting. Dette er en teknikk hvor man ved hjelp av bestemte farger nøytraliserer uønskede fargeforskjeller i ansiktet. 

2. Concealer

Etter de mørke tonene er nøytralisert, skal du dekke til området med en concealer. Har du vanskeligheter med å komme til med fingrene, kan du bruke en liten flat pensel som du legger concealeren med helt innerst i øyekroken og langs neseryggen. 

3. Tilføy highlighter

Som prikken over i-en kan du avslutte med litt highlighter, gjerne i en fast pudderform. På denne måten festes makeupen i øyekroken, og du får samtidig et fint perlemorsskjær som åpner øyet og gir illusjonen av et mer opplagt utseende. 

Seneste

Kanskje du også er interessert i...