Negler og neglelakk
© Essie/Anna Stokland

Dette er negletrenden som gjelder nå

Se hvordan negletrendene har utviklet seg det siste året!

De fineste neglelakkene

En fin farge på neglene kan gi det lille ekstra. Det kan faktisk fullføre et antrekk, spesielt hvis du er glad i å kle deg i ensfargede plagg. Denne sesongen finnes det flere hovedknagger, blant annet glitter, mørkerød, perler og en litt annerledes fransk manikyr. Vi elsker å finne nye negletrender på Instagram, og manikyristen @Misspopnails er alltid spot on når det kommer til trender. Hun styler nemlig neglene til modellene som går for de aller største motehusene. Skal vi tro henne, er det ulike mønster og glitter som gjelder for den kommende sesongen.

Vi liker også å følge den norske neglesalongen S&M i Oslo, som er både kreative og originale! Eco Cult har også en rekke behandling, alt fra å sette på lange negler, shellac og fransk manikyr.

Essie og Opi er blant produsentene som lager holdbare neglelakker i fantastisk farger - og til en billig penge. Denne sesongen er fargene til førstnevnte inspirert av motemeteropolen New York, med hint av typiske høsttoner som oransje, mørkerød og ulike nyanser innenfor brun. I tillegg har de fleste tonene et hint av skimmer, noe man ikke kommer unna i år.

burgunder neglelakk

Burgunder neglelakk er en av sesongens trender.

© Anna Stokland

BURGUNDER NEGLELAKK

Burgunder hører på mange måter høsten til, og passer alle uansett stil og fargevalg på klærne. Fargetonen er tidløs og stilsikker, noe som gjør at den kommer tilbake nesten hver eneste sesong. På catwalken så vi motehus som Oscar de la Renta, Peter Pilotto og Temperely, som hadde falt for fargevalget. Neglelakk i burgunder kommer i flere ulike toner, så se hva som passer deg best, og avslutt med en top coat, slik at fargen holder seg lengre enn et par dager.

neglelakk farger

Gå for en grafisk neglelakk-look.

© @aliciatnails

GRAFISKE FAVORITTER

Om du vil leke mer med ulike print og farger, er denne trenden midt i blinken for deg. Det krever tålmodighet og tid, men en ting er sikkert - resultatet er både iøynefallende og lekent, og spriter opp ethvert antrekk. Sørg for å mikse dine favoritter, og bruk tape eller ulike klisterark med mønster for å få det printet du ønsker.

Om du velger kun én fargetone på neglelakken som skiller seg ut, som på bildet øverst til høyre, gjør du det enklere for deg selv. Dessuten er looken minst like spennende!

neglelakk glitter

Prøv deg frem med ulike neglelakker med glitter.

© Essie/Pinterest

GLITTER

Delikat og feminint - glitterlakk gjør et stort comeback i negleverden denne sesongen, og er å se overalt på sosiale medier. De ulike flakene gjør looken grafisk. Du kan også leke med ulike print, som en rett strek over neglen, som en fransk manikyr eller dekkende over hele neglen, noe som passer uansett om du har korte eller lange negler.

Gå til innkjøp av ulike størrelser på flakene, slik at spillet på neglene blir mer morsomt. Om du vil ta skrittet videre, kan du leke deg med andre fargetoner og flak i ulike utskjæringer, som for eksempel hjerter og/eller stjerner.

neglelakk perler

Lek deg med ulike perler og stener.

© Pinterest/Panduro

TREDIMENSJONELLE NEGLER

Denne looken har for lengst vekket oppsikt på Instagram, da den er svært flatterene på bilder. Om den er like behagelig i hverdagen er usikkert. Prøv deg frem med ulike perler, stener og flak for et kult og original utrykk. Fest de ulike delene med superlim, og avslutt med en blank neglelakk. Perlene kan blant annet kjøpes hos Panduro, eller andre hobbybutikker.

FÅ FINERE NEGLER:

Er du rett og slett bare ute etter å få bedre helse på fingertuppene har vi flere tips som vi ønsker å dele med deg:

SLIK HOLDER NEGLELAKKEN LENGER:

1. Husk alltid å skru igjen lokket på neglelakkene ordentlig og oppbevar dem i kjøleskap. På denne måten får de en lengre levetid.

2. Mange neglelakker dekker bedre og holder lengre hvis du legger to lag. Sørg for at lakken er helt tørr før du beveger deg rundt. Tålmodighet er nøkkelen!

3. Avslutt med et lag overlakk hvis du ønsker at neglelakken skal være ekstra holdbar. Da unngår du som regel at neglelakken skaller av etter to dager.

10 TRINN TIL VAKRE NEGLER:

1. Forbered neglene på at de skal bli finere og fjern alle rester av gammel neglelakk med en neglelakkfjerner uten aceton.

2. Fil kanten på neglen jevn og fin, gjerne med en naturneglefil.

3. Press tilbake neglebåndet forsiktig for å få frem så mye som mulig av negleflaten. Om du har ruglete negler, kan du kjøpe men mildere fil som du bruker over. Ikke fil for hardt, det kan skade neglen.

4. Grunnlaget legger du med et tynt lag underlakk, en base coat, som forsterker fleksibiliteten i neglene, forhindrer at neglene blir misfarget fra neglelakken og jevner ut eventuelle riller på neglen.

5. Lakkér alle neglene etter tur med et tynt lag neglelakk i den fargen du liker best.

6. Fortsett direkte med det andre laget - og start med den neglen du begynte på ved første strøk. De aller fleste neglelakker dekker og gir en fin farge med kun ett strøk, men ønsker du å oppnå den helt riktige fargen bruker du to strøk.

7. For optimal glans og holdbarhet på neglelakken - avslutt med en overlakk, top coat.

8. Lakk neglene ytterligere med et lag med overlakk dagen etter du påførte neglelakk.

9. For å forhindre at neglelakken skrelles av på tuppene kan det være smart å lakkere kanten på neglene også.

10. Avslutt gjerne lakkeringen med en lakk eller spray som gjør at neglelakken tørker raskere. I tillegg smører det også neglebåndet.

neglesalong

Unn deg en behandling på en neglesalong om du er i tvil!

© Pinterest

HVORDAN FÅ STERKERE NEGLER:

Har du sprø negler, slik at de brekker neglene uansett hvor mye du klipper dem? Da trenger de nok ekstra beskyttelse og pleie.

Dette er årsaken til sprø negler:

  • Neglene brekker oftest fordi de er uttørket. Hvis du vasker eller gjør rent uten hansker, eller generelt har hendene mye i vann, kan neglene lett bli sprø og tørre. Neglene dine har likevel behov for væske, så drikk masse vann. Og pass på at du ikke biter negler, da blir de bare mykere og tynnere.

Dette kan du gjøre med svake negler:- Få i deg rikelig med B-vitaminer - det styrker nemlig neglene dine. Gi neglebåndene litt olje eller en god håndkrem eller neglekrem før du legger deg, slik at neglene får fukt. Du kan forebygge svake negler ved å bruke en neglelakkfjerner uten aceton. Pass også på at neglefilen din ikke er for grov.

Dette kan gi deg sterke negler:

  • Du kan få forsterkninger ved å få falske negler i en neglesalong, ofte ved hjelp av akryl eller gelé. Forsterkninger fyller også ut ruglete negler. Du skal helst følge opp behandlingen etter circa tre uker. Spør om råd - ekspertene vet hva de snakker om.