© Coperni SS2022

Skal du på date? Slik skal du sminke deg

Våren står for døren med amorøse stemninger i luften og valentinsdagen er rett rundt hjørnet. Vi gir deg tips til hvordan du lager den perfekte looken!

Våren banker på døren, og det betyr lengre dager, lys, varme og ikke minst våryre mennesker. Perfekt tid å gå på date!

Og hvorfor ikke gjøre seg litt flid neste gang og virkelig imponere daten med en gjennomført look? Dessuten får du en unnskyldning med å leke med litt makeup utenom det vanlige, noe som alltid er gøy.

Enten du er klar for en mer vågal look eller ønsker å safe med en lett og naturlig makeup: Vi har samlet to vakre og overkommelige forslag til både hår og sminke nedenfor, slik at forberedelsene går lettere og du faktisk kan fokusere på å glede deg til den neste daten.

Datelook 1: Kysseklare lepper, duggfrisk hud og fremhevede øyne

© Coperni SS2022

Ønsker du helst å gå for en naturlig look, så la deg inspirere av denne vakre skjønnhetslooken fra Copernis SS 2022 visning. Her fremstår leppene myke og velpleide, highlighter er brukt på nese, kinnben og panne og øynene er diskret fremhevet med litt skimrende øyenskygge og mascara på vippene.

Slik gjør du

Øynene
Legg en skimrende øyenskygge på den innerste delen av øyelokket. Ønsker du at øynene skal virke større og mer åpne, kan du legge en hudfarget eyeliner langs øyets våtkant. Avslutt med et godt lag maskara på vippene, men gre dem gjerne gjennom med en ren maskarabørste til slutt slik at de ser klumpfri og naturlige ut.

Kinn
Velg enten en krem- eller pudderrouge, og legg den midt på eplekinnet (den delen som stikker frem når du smiler).

Highlighter Hovedregelen er at du skal highlighte de delene av ansiktet som du ønsker å rette fokus mot. Det er tre hovedsteder som er fint å lysne; pannen, nesen og kinnbena. Litt shimmer på disse områdene fremhever og gir liv og glød til ansiktet. Velg mellom highlighter i fast form eller som krem, men husk å tone den godt ut for et naturlig resultat.

Lepper
Gi leppene dine en god leppeskrubb, slik at all tørr hud eksfolieres vekk. Du kan gjerne lage din egen av honning og sukker. Avslutt med en lipgloss, og ha den gjerne med deg i vesken slik at du kan friske opp leppene i løpet av kvelden.

Håndplukket til deg

Datelook 2: Intense øyne og ekstra glød

© Dolce & Gabanna SS 2022

Har du god tid og vil eksperimentere med noe som skiller seg ut fra din normale hverdagslook, kan du forsøke deg på en sminke som fokuserer på glødende hud og markerte lepper og øyne.

La deg inspirere av Dolce & Gabbanas makeuplook.

Slik gjør du

Øynene
Legg en mørk farge i enten sort eller mørkebrun på det øvre øyelokket med en bred pensel og sørg for å tone kantene godt ut. Jo mer du jobber med å jevne ut makeupen, jo penere resultat får du.

Ta deretter en mindre pensel, og legg farge under øyet langs den nedre vippekanten. Alt ettersom hvor stor effekt du vil ha, kan du velge å legge en mørk tørrliner på øyets nedre våtkant. Looken blir mer intens med den sorte streken, men fungerer også fint uten. Har du små øyne, kan du med fordel droppe den sorte eyelineren.

Avslutt med maskara, og legg gjerne litt highlighter ved den innerste øyekroken og ved brynsbenet for å åpne øyet og gjøre makeupen mindre tung.

Glød
En lett bronzer og en highlighter er alt du trenger. Husk at less is more, og at det handler om å fremheve trekkene du er mest fornøyd med. Sug inn kinnene, og legg litt bronzer under kinnbena, i hårfestet og under haka. Avslutt med å legge highlighteren øverst på kinnbein, gjerne en med gullskimmer. Du kan også legge litt på innsiden av øyekroken. Bruk en stor kost til bronzeren, så får du fordelt produktet jevnt og naturlig.

Lepper
Begynn alltid med et godt lag leppepomade, og la det trekke godt inn. Bruk så en leppeblyant i samme nyanse som leppestiften. Den sørger for at fargen holder seg der den skal. Bruk alltid en leppepensel til å påføre leppestift, og avslutt med litt lipgloss.

Håndplukket til deg

Håret: Elegant hestehale

lepper, hår frisyre hestehale eller naturlig sminke: Slik skaper du den perfekte datinglooken
© Anna Stokland // Hermes SS20

Begge makeuplooks vil se flotte ut både med en stramt hestehale eller løst, bølgete hår.

Slik gjør du

Lag den stramme hestehalen ved hjelp av en god hårstrikk og spray, og snurr gjerne en hårtust rundt strikken slik som hos Hermes.

Håret: Skjødesløse lokker

lepper, hår frisyre hestehale eller naturlig sminke: Slik skaper du den perfekte datinglooken
© Anna Stokland // Isabel Marant SS20

Slik gjør du

Vil du heller ha løst hår, så gå for en skjødesløs look a la Isabel Marant - og her er saltvannsspray hemmeligheten. Sørg for å spraye saltvannsspray helt inn til hårrøttene, slik at produktet bidrar til å løfte håret i stedet for å tynge ut i lengdene.