Røde lepper, skjødesløse bølger eller naturlig sminke: Slik skaper du den perfekte datinglooken
© Anna Stokland / Carolina Hererra SS17 og Alexander Wang SS17

Skal du på date? Slik skal du sminke deg

Valentinsdagen er kanskje forbi, men det betyr at våren står for døren med amorøse stemninger i luften. Vi gir deg tips til hvordan du lager den perfekte looken!

6. mars 2017 av Marie Alkestrup / Silje Kilmork Vemøy

Våren banker på døren, og det betyr lengre dager, lys, varme og ikke minst våryre mennesker. Perfekt tid å gå på date! 

Og hvorfor ikke gjøre seg litt flid neste gang og virkelig imponere daten med en gjennomført look? Dessuten får du en unnskyldning med å leke med litt makeup utenom det vanlige, noe som alltid er gøy. 

Enten du er klar for en mer vågal look eller ønsker å safe med en lett og naturlig makeup: Vi har samlet to vakre og overkommelige forslag til både hår og sminke nedenfor, slik at forberedelsene går lettere og du faktisk kan fokusere på å glede deg til den neste daten. 

Datelook 1: Kysseklare lepper, blussende kinn og fremhevede øyne

Slik skaper du den perfekte datinglooken: naturlig makeup
© Anna Stokland / Thakoon SS17

Ønsker du helst å gå for en naturlig look, så la deg inspirere av Thakoons skjønnhetslook fra catwalken denne våren. Her fremstår leppene myke og velpleide, kinnene er i fokus med et oppfriskende lag rouge og øynene er diskret fremhevet med en svak brun skygge på øyelokket, og en strek langs øyets nedre vippekant. 

Slik gjør du

Øynene:

Legg en brunfarget øyenskygge på hele øyelokket med en bred pensel. Deretter legger du en brun strek langs den nedre øyevippekanten, som du toner ut med en mindre pensel. Legg en anelse diskret brun øyenskygge under øyet langs vippekanten, så ikke eyelineren virker for hard. 

Ønsker du at øynene skal virke større og mer åpne, kan du legge en hudfarget eyeliner langs øyets våtkant. Avslutt med et godt lag maskara på vippene, men gre dem gjerne gjennom med en ren maskarabørste til slutt slik at de ser klumpfri og naturlige ut. 

Kinn: 

Velg enten en krem- eller pudderrouge i fersken eller rosa, og legg den midt på eplekinnet (den delen som stikker frem når du smiler). 

Lepper: 

Gi leppene dine en god leppeskrubb, slik at all tørr hud eksfolieres vekk. Du kan gjerne lage din egen av honning og sukker. Avslutt med en fet leppebalsam, og ha den gjerne med deg i vesken slik at du kan friske opp leppene i løpet av kvelden. 

Vi viser deg de beste leppepomadene på markedet

Datelook 2: Intense øyne og iøynefallende lepper

Slik skaper du den perfekte datinglooken: sterke øyne og lepper
© Anna Stokland / Carolina Hererra SS17

Har du god tid og vil eksperimentere med noe som skiller seg ut fra din normale hverdagslook, kan du forsøke deg på en sminke som fokuserer på lepper og øyne - og som forøvrig er en av årets store makeuptrender! 

La deg inspirere av Carolina Hererras makeuplook, og skap en makeup bestående av mørke øyne og glamorøse røde lepper. 

Slik gjør du 

Øynene: 

Legg en mørk farge i enten sort eller mørkebrun på det øvre øyelokket med en bred pensel og sørg for å tone kantene godt ut. Jo mer du jobber med å jevne ut makeupen, jo penere resultat får du. 

Ta deretter en mindre pensel, og legg farge under øyet langs den nedre vippekanten. Alt ettersom hvor stor effekt du vil ha, kan du velge å legge en mørk tørrliner på øyets nedre våtkant. Looken blir mer intens med den sorte streken, men fungerer også fint uten. Har du små øyne, kan du med fordel droppe den sorte eyelineren. 

Avslutt med maskara, og legg gjerne litt highlighter ved den innerste øyekroken og ved brynsbenet for å åpne øyet og gjøre makeupen mindre tung. 

Tips: Her får du guiden til å sminke øynene dine større

Leppene:

På samme måte som den naturlige looken er det en god idé å skrubbe leppene, så de ikke ser tørre ut under leppestiften. Føler du at tennene dine er litt for gule, så bør du velge en rødfarge med blålige undertoner. Dette skaper illusjonen av hvitere tenner. 

Du velger selv om leppestiften skal være matt eller mer skinnende. Bruk fingrene til å legge leppefargen i flere lag, fremfor å tegne den opp med pensel. Slik unngår du at looken blir altfor tung. 

Den uttonede leppekanten er en av årets store sminketrender, og gir en avslappet leppefarge som samtidig er enklere å legge enn de skrapt opptegnede leppene. 

Håret: Elegant hestehale eller skjødesløse lokker

Slik skaper du den perfekte datinglooken: hestehale og bølgete hår
© Anna Stokland / Balmain SS16 og Alexander Wang SS17

Begge makeuplooks vil se flotte ut både med en stramt oppsatt hestehale eller løst, bølgete hår. 

Slik gjør du

Lag den stramme hestehalen ved hjelp av en god hårstrikk og spray, og snurr gjerne en hårtust rundt strikken slik som hos Balmain SS16. 

Vil du heller ha løst hår, så gå for en skjødesløs look a la Alexander Wang SS17 - og her er saltvannsspray hemmeligheten. Sørg for å spraye saltvannsspray helt inn til hårrøttene, slik at produktet bidrar til å løfte håret i stedet for å tynge ut i lengdene. 

Vil du ha datingklare negler også? Slik skal de se ut i 2017

Seneste

Kanskje du også er interessert i...