Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

lepper, hår frisyre hestehale eller naturlig sminke: Slik skaper du den perfekte datinglooken © Anna Stokland // Brandon Maxwell SS20

Skal du på date? Slik skal du sminke deg

Våren står for døren med amorøse stemninger i luften og valentinsdagen er rett rundt hjørnet. Vi gir deg tips til hvordan du lager den perfekte looken!

Våren banker på døren, og det betyr lengre dager, lys, varme og ikke minst våryre mennesker. Perfekt tid å gå på date!

Og hvorfor ikke gjøre seg litt flid neste gang og virkelig imponere daten med en gjennomført look? Dessuten får du en unnskyldning med å leke med litt makeup utenom det vanlige, noe som alltid er gøy.

Enten du er klar for en mer vågal look eller ønsker å safe med en lett og naturlig makeup: Vi har samlet to vakre og overkommelige forslag til både hår og sminke nedenfor, slik at forberedelsene går lettere og du faktisk kan fokusere på å glede deg til den neste daten.

Uansett hvilken look du velger er det viktig å ha en god base, du finner de beste foundationene her!

Datelook 1

Kysseklare lepper, blussende kinn og fremhevede øyne

lepper, hår frisyre hestehale eller naturlig sminke: Slik skaper du den perfekte datinglooken © Anna Stokland // Brandon Maxwell SS20

Ønsker du helst å gå for en naturlig look, så la deg inspirere av Oscar De La Rentas skjønnhetslook fra catwalken denne våren. Her fremstår leppene myke og velpleide, kinnene er i fokus med et oppfriskende lag rouge og øynene er diskret fremhevet med en svak brun skygge på øyelokket, og mascara på vippene.

Slik gjør du

Øynene

Legg en brunfarget øyenskygge på hele øyelokket med en bred pensel. Deretter legger du en brun strek langs den nedre øyevippekanten, som du toner ut med en mindre pensel. Legg en anelse diskret brun øyenskygge under øyet langs vippekanten, så ikke eyelineren virker for hard.

Ønsker du at øynene skal virke større og mer åpne, kan du legge en hudfarget eyeliner langs øyets våtkant. Avslutt med et godt lag maskara på vippene, men gre dem gjerne gjennom med en ren maskarabørste til slutt slik at de ser klumpfri og naturlige ut.

Kinn

Velg enten en krem- eller pudderrouge i fersken eller rosa, og legg den midt på eplekinnet (den delen som stikker frem når du smiler).

Lepper

Gi leppene dine en god leppeskrubb, slik at all tørr hud eksfolieres vekk. Du kan gjerne lage din egen av honning og sukker. Avslutt med en fet leppebalsam, og ha den gjerne med deg i vesken slik at du kan friske opp leppene i løpet av kvelden.

Usikker på hvilken farge du bør velge? Slik finner du riktig leppestift til din hudfarge

Datelook 2

Intense øyne og ekstra glød

lepper, hår frisyre hestehale eller naturlig sminke: Slik skaper du den perfekte datinglooken © Anna Stokland // Brandon Maxwell SS20

Har du god tid og vil eksperimentere med noe som skiller seg ut fra din normale hverdagslook, kan du forsøke deg på en sminke som fokuserer på glødende hud og øyne.

La deg inspirere av Brandon Maxwells makeuplook.

Slik gjør du

Øynene

Legg en mørk farge i enten sort eller mørkebrun på det øvre øyelokket med en bred pensel og sørg for å tone kantene godt ut. Jo mer du jobber med å jevne ut makeupen, jo penere resultat får du.

Ta deretter en mindre pensel, og legg farge under øyet langs den nedre vippekanten. Alt ettersom hvor stor effekt du vil ha, kan du velge å legge en mørk tørrliner på øyets nedre våtkant. Looken blir mer intens med den sorte streken, men fungerer også fint uten. Har du små øyne, kan du med fordel droppe den sorte eyelineren.

Avslutt med maskara, og legg gjerne litt highlighter ved den innerste øyekroken og ved brynsbenet for å åpne øyet og gjøre makeupen mindre tung.

Tips: Her får du guiden til å sminke øynene dine større

Glød

En lett bronzer og en highlighter er alt du trenger. Husk at less is more, og at det handler om å fremheve trekkene du er mest fornøyd med. Sug inn kinnene, og legg litt bronzer under kinnbena, i hårfestet og under haka. Avslutt med å legge highlighteren øverst på kinnbein, gjerne en med gullskimmer. Du kan også legge litt på innsiden av øyekroken. Bruk en stor kost til bronzeren, så får du fordelt produktet jevnt og naturlig.

På jakt etter den beste mascaraen? Vi hjelper deg med å velge den riktige mascaraen

Håret: Elegant hestehale eller skjødesløse lokker

Begge makeuplooks vil se flotte ut både med en stramt hestehale eller løst, bølgete hår.

Slik skaper du den perfekte datinglooken: hestehale og bølgete hår © Anna Stokland // Hermes SS20 & Isabel Marant SS20

Slik gjør du: Stram hestehale

Lag den stramme hestehalen ved hjelp av en god hårstrikk og spray, og snurr gjerne en hårtust rundt strikken slik som hos Hermes SS20.

Dette er den hotteste frisyren både på og utenfor catwalken - få en step by step guide til hvordan du lager frisyren her!

lepper, hår frisyre hestehale eller naturlig sminke: Slik skaper du den perfekte datinglooken © Anna Stokland // Hermes SS20

Slik gjør du: Løse bølger

Vil du heller ha løst hår, så gå for en skjødesløs look a la Isabel Marant SS20 - og her er saltvannsspray hemmeligheten. Sørg for å spraye saltvannsspray helt inn til hårrøttene, slik at produktet bidrar til å løfte håret i stedet for å tynge ut i lengdene.

Ønsker du mer inspirasjon til hår og frisyrer? Vi har samlet de mest populære frisyrene for 2020 her!

lepper, hår frisyre hestehale eller naturlig sminke: Slik skaper du den perfekte datinglooken © Anna Stokland // Isabel Marant SS20