Skjønnhetsfavoritter på reise

Nå som moteuken i New York for tur, prøver vi å pakke kofferten med det mest essensielle. Se hva skjønnhetsredaktøren vår, Hélène Andersen har med seg i sminkepungen.

– Jeg hater å pakke. Den åpenbare grunnen er at jeg må begrense meg og det er jeg fryktelig dårlig på. En annen grunn er at jeg må planlegge hva jeg skal ha på meg, både i ansiktet og på kroppen hver dag i en uke. Derfor bruker jeg uforholdsmessig mye tid på å tenke på hva jeg burde, skulle og må ha med. Resultatet er alltid at jeg pakker med for mye og må være særs kreativ i pakkingen på vei hjem når jeg har shoppet mer enn jeg burde og kofferten er stappfull.

– Likevel har jeg reist såpass mye at jeg etter hvert kan gjette meg til hva jeg kommer til å trenge, sånn noenlunde i hvert fall. Mitt nyeste triks er dessuten å ta med akkurat det jeg har brukt hjemme den siste uken. Jeg trenger ikke noe annet egentlig, og har innsett at slike jobbreiser aldri er tiden for å eksperimentere med nye uttrykk, verken på klesfronten eller på hudpleie- og sminkefronten. Jeg tar ikke sjansen på allergiske reaksjoner eller feil farge på foundationen, eller for mye skimmer i pudderet akkurat da.

– Her er noen av skjønnhetsfavorittene mine akkurat nå som jeg kommer til å ta med meg til New York i morgen. Jeg reiser til moteuken for første gang og forventningene er naturligvis høye. Fordi det er så kaldt i New York nå, er ansiktshuden spesielt utsatt. Jeg sikrer meg derfor mot tørr hud med en olje fra Giorgio Armani, en fuktighetsmaske fra Glamglow og en farget dagkrem fra Estelle & Thild. Tørre lepper skal bekjempes med Babylips fra Maybelline og slitne øyne holdes friske med Eye Dream fra Talika og silkemasken fra Branché. Jeg har en tendens til å få veldig tørr hud rundt neglebåndene så den ikoniske Crème Abricot fra Dior blir med på reisen.

– Håret skal pleies og temmes med Sérum Solide fra Kérastase. Huden skal jevnes ut, ”touches” opp og gløde med Giorgio Armanis nyeste palett, Runway og Yves Saint Laurents nye Touche Éclat Blur Perfection. Blå dråper til øynene visker ut nattens utskeielser og fuktsprayen fra Jane Iredale gir huden en frisk følelse dagen lang. En liten parfymeprøve fra Diptyque med Philosykos tar ikke noe plass i bagasjen, og duften av fiken vil varme meg hver eneste dag.

– Jeg gleder meg!