© Foto: Mari Torvanger Knap

Slik legger du makeupen fra Epilogue-visningen!

Costumes skjønnhetsredaktør Hélène har tatt en prat med makeupartisten bak Epilogue by Eva Samuelsen-visningen om hvordan hun la den fantastiske blå øyensminken.

Norges bidrag til en anstendig visningsarena for motebransjen, Oslo Runway, gikk av stabelen på tirsdag. Jeg er som seg hør og bør veldig opptatt av uttrykket som makeupartisten og designeren har skapt sammen. I Oslo var øynene preget av blått.

Jeg spurte min venninne og kollega Sara Rostrup, som er ansvarlig makeupartist for visningene i rollen som L'Oréals offisielle makeupartist, hva som var hennes favorittlook og hvordan du kan få det til hjemme:

– Jeg tror favoritlooken min var Epilogue. Det er litt morsomt, fordi det var den looken jeg var minst fornøyd med etter look-dagen på søndag (hvor vi tester ut makeupen på en modell), men jeg grublet over det til tirsdag og gjorde et par endringer, som bare var helt riktige. Huden er lett og frisk, hvor jeg har brukt leppestiften Color Riche Nude som kremblush i kinna. På øynene har jeg brukt en hvit kohl langs hele vippekanten oppe og gått over med en turkisblå kohl etterpå, som ble babyblå når de ble mikset sammen. Det er ingen maskara, så all fokus er på den lyseblå eyelineren."

© Foto: Mari Torvanger Knap

Sara i full sving med kostene under Oslo Runway. Foto: Mari Torvanger Knap

Jeg er selv fan av at øyeformen kommer tydelig frem, og fraværet av maskara fremhever nettopp en fin form på øynene. Oransje lepper er trendy akkurat nå, og Sara har fått til en superdelikat nyanse:

– På leppene har jeg mikset Color Riche i den oransje fargen Hype med en concealer for å få en blass, lys korallfarge. Fargene fungerer veldig godt sammen, og uten maskara blir looken veldig moderne, selv om det er farge både på lepper og øyne."

Når man blander sammen lyseblått og korall gir det meg et snev av 80-tallsfølelse, men Saras sans for det delikate og tidsriktige gjør at uttrykket er helt riktig akkurat nå, og jeg fristes til å driste meg til blått på øynene jeg også. Sara har et godt forslag til en mer diskret variant:

– Leppene er bare å kopiere og ser veldig fresht ut til sommergylden hud. Eyelineren kan du f.eks. overføre til våtkanten under øyet, for et mer diskret uttrykk.

Nøkkelprodukter som er brukt i looken: