Slik legger du rouge

Rouge kan gi ansiktet liv og glød, og er derfor viktig å påføre på riktig måte. Skjønnhetsblogger Emilie Tømmerberg viser hvordan du går frem for et naturlig resultat!

1 / 5

Roser i kinnene gjør at man ser friskere, sunnere og yngre ut. Nå som sommeren er over kan man kutte ned på solpudderet og heller gå for en frisk og fin rouge for litt ekstra glød. Friske kinn er en stor trend i høst og var å se på catwalken hos blant annet Jason Wu, Tibi, Chloé, og Balmain

Det er mange ulike rougeprodukter og du kan hovedsakelig dele de opp i to kategorier, kremrouge og pudderrouge;

  • Kremrouge gir en helt nydelig glød og friskhet på huden. Den blander seg fint inn uten å etterlate et spor overflødig produkt. Kremrouge gir et veldig naturlig resultat men kan dessverre ha en litt kortere holdbarhet. Kremrouge passer seg også best rett på huden eller over en flytende foundation, tar du kremrouge over pudder kan det bli ujevnt.

-Pudderrouge er en klassiker og kanskje litt lettere å påføre enn kremrouge. Den kan du bruke alene, eller over flytende eller tørr foundation. Hvis du ønsker ekstra lang holdbarhet så kan du starte med en kremrouge og avslutte med en pudderrouge i samme farge.

Når det gjelder farge og påføring er det mange ulike føringsregler. Farger kan gi ulike utrykk og jeg synes ikke man skal følge noen regler utenom at du synes det er fint. Er du derimot ute etter et mer naturlig resultat bør du gå etter en farge som er lik din egen rødming. Hvis du ikke har noen synlig rødming kan du knipe deg litt forsiktig i kinnene for å få frem litt farge og ta det som utgangspunkt. Mørkere hud tåler en mer fargesterk rouge enn lys hud, men når det gjelder plassering så kan man ta hensyn til ansiktsformen eller eksperimentere i forhold til ulike utrykk.

2 / 5

1.

– Rougen er veldig flatterende akkurat der kinnet ditt er fyldig litt opp mot kinnbeinet. Den bør ikke plasseres for langt ned mot nesen eller for langt opp til tinningen. En tommelfingerregel er å plassere to fingre ved nesevingen og rougen bør ikke gå lengre ned enn dette.

3 / 5

2.

– Jeg foretrekker å bruke fingrene når jeg påfører kremrouge. Jeg starter med det øverste punktet av rougen, og den bør ikke være høyere enn ytterkanten av øyet. Klapp produktet forsiktig utover og har du mye naturlig rødme i kinnene som meg, så er det greit å ikke gni utover basen din. Da kan du gjerne ta litt ekstra dekk i kinnene for å kunne styre rougen som du vil.

4 / 5

3.

– Det er viktig at du ikke ser selve tydelig hvor du har lagt produktet, det skal gli naturlig inn og komplimentere ansiktet som en helhet. Derfor må du være flink til å lage myke overganger. Start heller på et lite område og bland det forsiktig utover, så er du sikker på at resultatet blir friskt og naturlig.

5 / 5

– Jeg har brukt Tromborg sin Creamy Lip Cheek Eye i fargen Peach Puff.