Slik sminker du deg til perfekt hud
© Gorunway

Slik sminker du deg til perfekt hud

Med rett fremgangsmåte kan du enkelt sminke huden naturlig vakker. Få tipsene her.

Å bevare gløden i ansiktet på denne tiden av året er en utfordring. Er huden blek og livløs? Fortvil ikke. For det første er du ikke alene om å føle deg gusten, for det andre er ikke "glød" ensbetydende med å være solbrun, og sist, men ikke minst, det finnes råd og enkle grep som hjelper deg godt på vei til vintervakker hud.

Før vi kommer til sminketipsene kan du stille deg selv disse tre spørsmålene:

Drikker jeg nok vann?

Får jeg nok søvn hver natt?

Er jeg nøye nok med hudpleierutinene (mild eksfoliering en gang i uken, daglig påføring av fuktighetskrem og kuldebeskyttelse når gradestokken viser flere blå)?

Har du kontroll på de overnevnte tre hellige bud står det ikke på innsatsen for et sunt og friskt utgangspunkt.

Så til hva du kan gjøre på badet om morgenen, etter at du har renset huden med milde produkter og smurt ansiktet med fuktighetskrem tilpasset din hudtype.

1. Begynn med å påføre en primer. Mange sparer bruken av primer til spesielle anledninger og festsminke. Primer er ikke et must bare fordi det er vinter, men den fungerer som et bindeledd mellom huden og foundationen, i tillegg gir den en jevn overflate og får foundationen til å sitte lenger. Så kanskje nettopp er det nå du trenger den.

2. Etter primer er lagt går du over fargeforskjeller som pigmentflekker, blå ringer under øynene eller blodutredelser rundt nesen med en concealer eller fargekorrigerende krem.

3. Påfør foundation. Har du veldig tørr hud og er redd for et matt og livløst resultat kan du blande inn en dråpe ansiktsolje i foundationen i håndflaten, før du påfører sminken på huden med en makeup-svamp eller en foundation-kost. Mange foretrekker å bruke hendene, men sminken sitter hakket bedre når den påføres med kost eller svamp.

BB- eller CC-krem er fine alternativer til foundation for deg som føler at en foundation blir for dekkende. Det er viktig å lete seg frem til et produkt som passer ditt behov og din hud.

4. Dekk så over urenheter med en concealer. Bruk fingertuppene til å "klappe" dekkfargen til over rødhetene slik at resultatet ser jevnt ut.

5. Fikser sminken med et pudder i nogenlunde samme nyanse som foundationen. Litt solpudder er lov, men som nevnt tidligere trenger du ikke å se brun ut for at ansiktet skal gløde. Litt rouge i kinnene kan være vel så fint og gi et friskere sluttresultat.

Unngå å ta deg for mye i ansiktet utover dagen, da sitter sminken bedre.

Å sminke seg for å oppnå en naturlig look er en kunst i seg selv. Du må ikke tro modellene skrider ned podiet hos Balmain, Isabel Marant og Chloé usminket, selv om det ser slik ut. Husk at øvelse gjør mester. Med basen, les huden, i boks skal det bare litt maskara og leppepomade til, for å se fresh ut i hverdagen uten at det ser ut som du har sminket deg nevneverdig!

Lykke til!