Makeup: Slik sminker du øynene dine så de ser større ut
© Getty Images

Slik sminker du øynene dine større

Våkner du også opp med små, trøtte øyne? Fortvil ikke, vi guider deg gjennom seks trinn til større og mer våkne øyne!

Små, trøtte øyne har aldri vært særlig ettertraktet. Men hva gjør man hvis man ikke fra naturens side er født med store bambi-øyne, som supermodell Barbara Palvin?

Heldigvis er det mye man kan gjøre med relativt få hjelpemidler. Følg de seks enkle trinnene nedenfor, og se forskjellen:

4 sminkefeil som får deg til å se trøtt ut

Nude øyenskygge

Start med å legge en matt, nudefarget øyenskygge på hele øyelokket. Dette vil nøytralisere de blå og rødaktige nyansene som ofte sees på øyelokket og gir en god base til resten av makeupen.

Brun eyeliner rundt øyet

Påfør en eyeliner i en mild brun farge langs ytre, øvre og nedre vippekant. Gi gjerne den ytre øyekroken litt ekstra farge for å få øyet til å se bredere og mer definert ut. Ikke legg mørk eyeliner langs våtkanten, dette vil kun forminske øynene! Hold deg på utsiden av vippene.

Nude eyeliner

En nude eyeliner er din beste venn på veien mot større og friske øyne. Påfør eyelineren på nederste våtkant. Eyelineren vil straks få øynene til å se større og mer åpne ut, og nudefargen vil nøytralisere eventuelle røde farger i trøtte øyne.

Husk å velge en nude farge fremfor helt hvit, som fort kan se veldig kunstig ut.

En mørk skygge i globelinjen

Legg deretter en litt mørkere øyenskygge i globallinjen. Påfør fargen med en stor, myk øyenskyggepensel, og bland skyggen godt inn i globallinjen.

Den mørke skyggen vil gi øyet dybde, og markere øyet.

Highlighter

Påfør en krem- eller pudderhighlighter i den innerste øyekroken, og ved brynsbenet under øyebrynet. Highlighteren vil fange lyset og dermed få øynene til å virke mer åpne.

Masse maskara

Jo tykkere og lengre vippene dine er, jo mer oppmerksomhet vil øynene dine få.

Derfor er det viktig å investere i en god maskara, og ikke minst i en god vippetang som du bruker før du påfører maskaraen. Vippetangen bøyer vippene og får dem til å virke lengre, samtidig som at de bøyde vippene vil være med på å åpne øyet.

5 maskaraer som gir lengre vipper

Husk å legge flere lag med maskara. Det vil holde vippene buet hele dagen, og få øynene dine til å funkle om kapp med Bambis.

Vil du ha flere sminketips? Vi gir deg makeuptrendene for 2017 her