Slik sparer du tid 17.mai-morgen

17.mai: Slik sparer du tid på morgenen

Makeupekspert Sara Rostrup deler sine beste tips for en mindre stressende morgen - Her er sjekklisten du bør følge!

Håret

Fletter er populært til 17.mai, og passer både til bunad og kjole. Det finnes masse tutorials på Youtube, så bruk litt tid her og finn inspirasjon. Eller så kan du la deg inspirere av disse 20 enkle bundasfrisyrene. Det er også lurt å ta en tur innom frisøren for å rette på hårfargen eller få ei venninne til å flette håret ditt 16.mai.

– Lag fletten litt stram, så du kan sove med den natten over, helst i uvasket hår. Slik får du den litt tilfeldige, rufsete frisyren, og med litt hårspray og et par hårnåler er du klar. Dette trikset sparer deg for masse tid 17.mai, og var det jeg gjorde i fjor, da en av frisørene fra Gevir lagde en flettefrisyre på meg 16.mai, som holdt like fint 17.mai.

Huden

Selvfølgelig skal huden din stråle 17.mai, og den gløden kan du enkelt få ved å smøre på deg en fantastisk fuktighetsmaske som du sover med natten over, som for eksempel Korres Wild Rose Sleeping Facial passer til alle hudtyper, og redder sliten og gusten hud.

– Når du dusjer dagen etter, vasker du av masken, og masserer deretter fuktighetskremen din godt inn i huden for å få blodsirkulasjonen godt i gang. Slik får du også frem fin rosenglød i kinna.

Det kan også være lurt å smøre seg med selvbruning for å jukse seg til litt ekstra glød. Se hvilke selvbrunere makeupartisten anbefaler.

Sminken

Planlegg makeupen på forhånd, så det ikke går masse tid på å eksperimentere på selve dagen.

– På en sånn dag, hvor du er mye i sola, er det sikreste å gå for en enkel look med glød i kinna, fokus på lepper og bryn, og litt volumgivende maskara, som vakre Kate Bosworth. Lepper er også enkelt å touche opp i løpet av dagen, men pass på at du ikke begår disse tabbene!

17.mai kan bli en lang dag, og da er det lurt å ha med litt forsterkninger i veska som ikke fylder allverdens. Har du med deg en mini solkrem, et leppeprodukt som også kan brukes som rouge i kinnene, pudder med speil og concealer til å holde huden fresh og skjule trøtte øyne, pluss parfymen din i en mini utgave, bør du være på den sikre siden, og kunne stråle fra morgen til kveld.

Réflexe Solar SPF 50 fra Avène // L.A. Lights Blendable Lip & Cheek Color i fargen Laurel Canyon Coral fra Smashbox // Lumi Magique Concealer fra L’Oréal Paris // Les Beige Healthy Glow Sheer Powder SPF 15 fra Chanel // Narciso EDT 10 ml Purse Spray fra Narciso Rodriguez

Ikke funnet den perfekte bunadsfrisyren? La deg inspirere av disse lekre 17.mai-frisyrene!

Sara har 14 års erfaring som makeupartist i København, og har egen beautyblogg som det er verdt å ta turen innom!