Minipensler og sminkepung fra Bobbi Brown, 530 kroner.
© costume.no

Slik tar du vare på sminkeredskapene dine

Sminken din er bare så god som redskapene du bruker, derfor er det viktig å ta godt vare på dem. Vi gir deg tipsene!

Det er viktig å ta vare på sminkeredskapene dine. Det betyr å vaske koster, pudderputer og svamper, slipe pinsetten, holde sminkeetuiene hele og rene, og kaste gammel sminke.

KOSTER/BØRSTER
Koster vil vare i mange år hvis de blir tatt godt vare på. Det betyr å holde dem rene, og å oppbevare dem enten i en mappe med plass til hver kost eller stående i et glass. Vask kostene hver eller annenhver måned.

Slik vasker du dem:

  1. Bruk vask beregnet for koster eller en veldig mild såpe (for eksempel babysjampo), og hell litt håndflaten.
  2. Fukt kosten og gni busten rundt i hånden inntil den er dekket av såpe.
  3. Rens kosten godt til all såpen er borte. Ikke dynk den i vann siden hårene er limt fast, da vil selv de dyreste kostene gå i oppløsning.
  4. Klem ut overflødig fuktighet med et rent håndkle, form kosten og la den tørke med busten hengende over baderomskanten. Det kan komme jordslag hvis du tørker kosten liggende på et håndkle.

SVAMPER
Kvalitetssvamper kan vaskes mange ganger før de må kastes. Eventuelt kan man kjøpe engangssvamper som fungerer helt fint og koster lite. De kan vaskes kun noen få ganger før de må kastes.
PUDDERPUTER
Noen steder selger engangsputer, men det er verdt å investere i en med bedre kvalitet. Håndvask putene med samme såpe som du bruker til kostene, eller kast dem inn i vaskemaskinen sammen med klærne eller legg dem i toppen av oppvaskmaskinen.

PINSETTER
Når pinsetter blir sløve, noe som skjer med alle, blir det vanskeligere å nappe ut små hår. Da kan du ta dem med til en knivbutikk for sliping. Noen av de bedre merkene kommer med en livstidsgaranti som inkluderer gratis sliping når det trengs.
VIPPETANG
Gummiputene på innsiden av vippetangen er der for å beskytte øyenvippene, så når putene går i oppløsning eller blir ødelagt må de byttes ut.

SMINKE
Gå igjennom sminkepungen, sminkeskuffen eller vesken din, og ta ut alt som har ødelagt etui eller er uten lokk. Man kan fint helle foundation over i en annen beholder, og også kremer eller leppestifter kan fint legges over i små beholdere. Legg blyanter uten lokk i en pose som kan lukkes. Pudder og rouge med ødelagt etui bør dessverre kastes.

(Kilde: Bobbi Brown Makeup Manual)