Hvordan vaske sminkekoster og hvor ofte?
© Getty Images

Slik vasker du sminkekostene riktig

Med disse tipsene blir sminkekostene dine skinnende rene!

Gode sminkekoster koster gjerne mye, og for å holde dem i bra stand lenge er det viktig å rengjøre dem riktig og ofte. Om du utsetter vaskingen for lenge kan kostene bli en bakteriebombe og føre til urenheter i huden.

En grundig vask av kostene en til to ganger i måneden er anbefalt, men om du er ekstra opptatt av hygiene finnes det en rekke produkter du kan spraye på kostene etter hvert bruk. Denne sprayen vil forhindre en god del av bakterieveksten og du vil kunne utsette full vask av kostene en stund.

Her er ansvarlig makeup-artist for Max Factor, Linda Wickmann, sine beste tips til hvordan du bør vaske sminkekostene dine:

Skyll i varmt vann før du vasker kosten i hånden med sjampo – det er viktig å ta vare på de fine hårene i kosten. En sjelden gang kurer jeg også mine med hårkur. Når det gjelder koster brukt til å påføre flytende sminke som foundation, kan det være vanskelig å få ut alt som fester seg innerst i kosten, så der vil jeg anbefale flytende oppvaskmiddel. Det fjerner også de innerste bakteriene.

Produkter for å rense sminkekoster.

«Brush cleanse» fra Clinique, 155 kr. «Brush Conditioning Shampoo» fra bareMinerals, 241 kr. «Liquid Blendercleanser» fra Beauty Blender 209 kr. Rensesåpe fra DaVinci, 80 kr. «Brush Cleansing Palette» fra Real Techniques, 209 kr.

© Produsentene