Julebordsesongen er over oss - vi gir deg tips til hvordan du blir festfin!
© Horwath-Jaeger

Smink deg til den store festdagen

Vi går festsesongen i møte. Her er de beste tipsene til en flott festsminke!

Ved enkelte anledninger ønsker vi å se ekstra fine ut, som på julebord eller nyttårsaften. Her er de beste tipsene til en fin festsminke:

FØR FESTEN

Forbered huden
- Skrubb gjerne huden noen dager i forveien, slik at du fjerner døde hudceller. Da blir huden myk og frisk, og sminken sitter lenger.

- Legg gjerne på en fuktighetsmaske dagen før, og la den trekke godt inn i huden. Vent minst 10 minutter før du fjerner den overflødige masken med en myk bomullsdott. Avslutt med et serum for å roe ned huden.

- Napp øyenbryn og annet uønsket hår. Dette burde ikke gjøres samme dag som festen, siden huden blir rød og irritert.

Les mer: Gjør huden klar for vinteren

PÅ SELVE FESTDAGEN

Fukt
- Klargjør huden med en fuktighetsgivende rens. Smør så huden med en god fuktighetskrem og øyenkrem, dette gjør huden myk og smidig.

Foundation og primer
- Deretter er huden klar for foundation og primer. Vær nøye med grunningen, huden skal se naturlig ut selv om man dekker den til. Legg gjerne et ekstra lag der det er nødvendig, og pass på at du har god belysning når du legger sminken. Legg på concealer der det trengs. Man kan også legge concealer på øyelokket for at øyenskyggen skal sitte bedre.

Les mer: Slik velger du riktig foundation

Øyenskygge og lepper
- På fest kan man gjerne sminke seg litt mer enn til daglig, siden kveldsbelysningen er mer dempet. Et godt råd er å legge fokus på øynene, og ikke leppene, hvis du skal i et selskap der det er matservering. Når man spiser går leppestiften fort av, og har man da naturlig øyensminke kan man fort se usminket ut i dempet lys.

- Velg fokus enten på øyne eller lepper. Har man en mørk eller sterk farge på leppene, kan man med fordel gå for en mildere farge på øyene, og omvendt.

Les mer: 5 trinn til vakre lepper

- Bruk farger som passer til dine naturlige farger og antrekket ditt, og velg en farge som får frem øyenfargen din.

Les mer: Slik velger du riktig øyenskygge

- Bruk farger som går ton-i-ton, og start med den lyseste nyansen. Hvordan du legger skygge er avhengig av øyenfasongen. Hovedregelen er likevel å alltid starte med den lyseste fargen som base, og deretter legge en mørkere nyanse i globallinjen og videre i v-form mot øyenlokket. Pass på å blande fargene godt inn i hverandre, slik at overgangene ikke synes.

Les mer: 5 trinn til vakre øyne

Øyne og bryn
- Ønsker du intense øyne, kan det være fint å legge en eyeliner langs vippekanten. Smør fargen ut med en q-tip, slik at det ikke blir for sterke kontraster. Eventuelt kan du erstatte eyelineren med en mørk øyenskygge.

- På fest kan du gjerne legge på et ekstra lag med maskara, men pass på at du ikke legger på for tykt, slik at vippene blir klumpete.

- Børst brynene og legg gjerne en highlighter under dem. Gi dem litt ekstra farge med en øyenbrynsblyant eller skygge.

Les mer: Slik får du perfekte bryn Les mer: 10 tips til lekre øyenbryn

- Hvis du ønsker ekstra intense øyne kan du slå deg løs med falske øyenvipper. Dette får øyene til å stråle ekstra mye.

Les mer: Slik får du festens mest intense øyne

Rouge og skimmer
- Rouge er alltid fint, og du kan godt være litt rausere på fest. Legg gjerne litt skimmer på kinnbena for ekstra fokus.

- Skimmer og gull, både på kropp og ansikt, gir ekstra glød og kan være fint på festkvelden. Legg gjerne litt på skuldre og bryst hvis du har åpen utringning, men pass på at du ikke legger på for mye. Ta litt på kosten og kast av det overflødige, før du klapper det forsiktig på huden. Eventuelt kan man bruke en bodylotion med skimmer.

Siste finish
- Style gjerne håret litt ekstra enn du gjør til vanlig, og pass på at neglene er nylakkerte og velstelte.

Les mer: Slik får du perfekte negler

- Spray tilslutt ansiktet med et produkt som gjør at sminken holder seg lenger. Dusj deg med denne gjennom hele kvelden, slik at sminken ser like frisk ut hele festen.