François Nars makeup

– Ikke ta det så alvorlig, det er bare sminke!

Vår skjønnhetsansvarlige Sonia Uppal møtte franskmannen bak det populære merket Nars - med de sexy produktene som er elsket verden rundt. Se hvilket produkt han selv sverger til!

Nylig ble det populære sminkemerket Nars endelig lansert i Norge, noe alle mote- og skjønnhetshjerter gleder seg over. Vi tok en prat med franskmannen bak det hele, François Nars – som alltid har fulgt filosofien om at sex selger!

Hvilket produkt er du mest stolt av?

– Jeg er veldig stolt av rougen «Orgasm», og egentlig hele serien. Du vet aldri hvilket produkt som kommer til å slå an og bli en bestselger. Jeg designet «Orgasm» akkurat slik jeg designer alle fargene mine, men av en eller annen grunn var det denne alle Nars-fans ble forelsket i. For meg fremsto ikke ideen med navnet som veldig utfordrende, men alle elsker det.

Orgasm Nars rouge

Nars er kjent for sine sexy produktnavn som «Orgasm», «Deep Throat», «Sex Drive» og «Sex Machine». Hvordan kommer du opp med navnene?

– Jeg gir produktene mine liv og personlighet ved å navngi dem. Målet er at navnet skal gjøre at dere husker produktet. Det er ikke bare en tube med sminke, det er en film eller karakter som du kan identifisere deg med. På grunn av juridiske restriksjoner er det dessverre blitt vanskeligere og vanskeligere å komme opp med nye, gode navn.

Hvem var din første muse?

– Mamma var min første muse. Jeg var helt oppslukt av mote da jeg var liten. Jeg elsket det, og var så heldig å ha en ekstremt vakker, glamorøs og elegant mor som lot meg få sminke henne. Det som var litt morsomt var at hun selv nesten aldri gikk med sminke. Jeg tror det er grunnen til at jeg alltid har vært tilhenger av helt naturlig, veldig lett makeup – selv om jeg også er fan av ekstrem sminke på bilder. Det var moren min som fikk meg til å verdsette naturlig skjønnhet.

Hva er ditt favorittprodukt?

– Det er så vanskelig å velge ett. Akkurat nå elsker jeg «Natural Radiant Longwear Foundation». Jeg synes det er den perfekte fortsettelsen på min filosofi bak hudtoner. Det innovative ved dette produktet er at det gir god dekning samtidig som huden får puste og blir hydrert. Dette gjør at du får en naturlig, fin glød.

Natural Radiant Longwear Foundation Nars

Hva er ditt beste makeuptips?

– Ikke ta det så alvorlig, det er bare sminke!

Hvilket produkt mener du enhver kvinne bør ha i sminkepungen?

– Leppestift – uansett hvem du er. Hvilken kvinne er det som ikke liker leppestift?

Er det en type leppestiftfarge du mener enhver kvinne bør eie?

– Jeg elsker rødt, men jeg synes ikke kvinner skal bære én spesiell farge eller type makeup, det er jo det som er så fantastisk med skjønnhet. Det finnes så utrolig mange farger, teksturer og oppskrifter du kan prøve. Lek deg med farger og uttrykk, og prøv deg frem. Finn ut hvem du ønsker å være akkurat i dag – og ha det gøy.

Du jobber også som fotograf, hvordan begynte du med det?

– Jeg hadde ikke lyst til bare å lage sminke, jeg trengte noe mer i livet mitt og følte at det var rom for å utvide horisonten. Jeg har vært så heldig å få jobbe med de beste fotografene i verden – Richard Avedon, Stephen Meisel og Irving Penn. Å arbeide med disse legendene ble litt som å gå en skole. Jeg lærte så utrolig mye ved å observere hvordan de jobbet og brukte lyset og intuisjonen sin. Jeg plukket opp dette med foto veldig raskt, og jeg elsker hvordan de to kunstformene er bundet sammen.

Under ser du et bilde fotografert av Nars for Vogue Japan i 2012.

Hva liker du å gjøre når du ikke jobber?

– Jeg elsker å reise. Å reise slutter aldri å inspirere meg; jeg elsker forskjellige byer, landskap, arkitekturer, hager, kulturer og tradisjoner.

Hva er det ingen vet om deg?

– Jeg er veldig sjenert!

FAKTA:

  • Nars er et fransk hudpleie- og kosmetikkfirma som ble startet i 1994 av makeupartist og fotograf François Nars.

  • François Nars ble raskt en kjent makeupartist da han flyttet til New York tidlig i karrieren sin og begynte å jobbe med storheter som Richard Avedon og Stephen Meisel for Vogue og Elle.

  • Nars ble raskt kjent for sin fargerike og moderne stil som makeup-artist, og jobbet blant annet tett med Marc Jacobs i flere år.

  • Den første kolleksjonen med Nars-sminke besto av tolv leppestifter som ble solgt hos Barneys New York.

  • Den matte, svarte innpakningen er designet av Fabien Baron, som François Nars møtte på et fotoopptak i 1989. Baron er fortsatt Art Director for Nars.

  • Da merket fylte 20 år, valgte François Nars å bruke 46 år gamle Charlotte Rampling som Nars’ ansikt utad.

  • I 2000 ble Nars solgt til Shiseido, men François Nars er fortsatt kreativ leder, fotograf og copywriter for merket.

  • François Nars kjøpte en øy i Fransk Polynesia for inntektene fra salget, og tilbringer store deler av året der.