© costume.no

Sminkepungens 6 essensielle børster

Vi har snakket med Lyne Desnoyers, Artistic Director hos Mac, under moteuken i Milano. Få hennes tips til hvilke koster du egentlig trenger i sminkepungen.

© costume.no

Foto: Maccosmetics.com

Du trenger ikke en haug med sminkekoster for å legge en perfekt makeup. Men du trenger en håndfull. Tenk over hva du ønsker å fokusere på i ansiktet og kjøp verktøy basert på dette. Ønsker du å legge den ultimate makeupen, med sminke på hud og øyne, trenger du seks ulike koster. Se den ultimate listen under, fra Macs Artistic Director Lyne Desnoyers.

217 - multikosten for øyenskygge

  • Den mest demokratiske, enkleste kosten Mac har utviklet, ifølge Lyne Desnoyers.

217 er en kompakt og luftig børste med en bust som absorberer mye pigment, samtidig som den blender fargen godt inn i huden. Denne kosten er perfekt for å jobbe produkt inn i globelinjen. Regelen er at en fast børste vil plukke opp mer pigment og gi en større dekkevne. En børste med en luftigere bust vil også plukke opp pigment, men resultatet vil bli mer transparent og fargen lettere å blende. 217 er den perfekte mellomting.

© costume.no

Makeupkost fra Mac, 200 kr.

224 - for å blende

Børsten har en myk bust i en avrundet bue som gjør den perfekt for å blende øyenskyggen.

© costume.no

Makeupkost fra Mac, 290 kr.

266 - kultverktøyet for eyelineren

Kosten består av en kombinasjon av syntetiske og naturlige hår. Den er flat, halvstiv og med en diagonal form. 266 kan brukes med både pudder- og krembaserte pigmenter for å legge den ultimate eyelineren. Kosten kan også brukes for å fylle inn øyebrynene med øyenskygge.

Lynes tips: - I stedet for å trekke en linje med eyelineren, press heller fargen inn ved å legge børsten langs vippekanten og trykke den punktvis bortover med hele kostens lengde. Dette vil gi et penere resultat og er i tillegg mye enklere.

© costume.no

Makeupkost fra Mac, 195 kr.

188 - to børster til huden, for prisen av en

Selv om det er lett å tro at fingrene er best å legge foundationen med, er dette den ultimate kosten for en plettfri foundation og kan brukes til alt fra flytende varianter til pudder. Den øverste busten er laget av myke, luftige fibre. Den nederste busten er kompakt og laget av naturlige hår. Kombinasjonen av de to nivåene gjør at kosten både plukker opp mye pigment og blender fargen plettfritt. Kosten er også perfekt for å påføre rouge.

Lynes tips: - Dypp børsten i pigmentet og påfør kun i t-sonen. Deretter blender du utover, i sirkler, uten å påføre mer produkt. Den største feilen kvinner gjør er å legge for mye foundation.

© costume.no

Makeupkost fra Mac, 325 kr.

252 - concealer-børste

  • Concealer-børsten er kanskje det produktet flest kvinner tror de ikke trenger, men de aldri vil slutte å bruke dersom de først har prøvd det, forteller Lyne.

Denne kosten har en relativt fast, men fremdeles myk, syntetisk bust, som gjør at den lett påfører concealerens kremete konsistens.

Lynes tips: - Ikke påfør for mye concealer under øynene. Det mest naturlige resultatet får du ved å kun legge produktet i to punkter under øynene, innerst ved øyekroken og ytterst før kinnbenet. Deretter blende du dem inn mot midten så de møtes.

© costume.no

Makeupkost fra Mac, 285 kr.

150 - pudderkost

En stor og tett børste som lett påfører pudder, løst eller kompakt. Du behøver ikke bruke pudder over hele ansiktet, bruk det kun der det trengs, som i t-sonen og for å fiksere concealeren.

Lynes tips: Plukk opp pudder og fjern overflødige produkt ved å slå kosten lett mot håndleddet. Den største feilen kvinner gjør er å påføre alt for mye pudder. Før kosten nedover ansiktet, ikke oppover - vi har alle små hår i ansiktet som kun vil bli fremhevet ved å påføre pudderet mot hårretningen.

© costume.no

Makeupkost fra Mac, 400 kr.

Og til slutt:

Vask kostene dine to ganger i måneden, oftere dersom du bruker dem mye og de er fulle av produkter.