mette-marit sminke
© Getty Images/Produsentene

Unngå disse sminketabbene

Bunad passer ikke sammen med mye sminke. Vi anbefaler duggfrisk hud, strålende blikk og en makeup som egentlig ikke synes så godt - bare gjør deg ekstra naturlig vakker!

Noe av det viktigste med sminke når du skal ut i dagslys, om det så er en fest under åpen himmel eller nasjonaldagen - er å legge et godt underlag. Husk, det kommer til å bli en laaang dag. Du vil at makeupen skal vare lenger enn 17. mai-frokosten, helst kvelden ut. Og det får du til med gode primerprodukter.

ysl sensai mac primer

Blant de mest holdbare primerene vi har testet, er disse.Primeren fra YSL gir dusinvis av glød og hjelper å holde makeupen på plass hele dagen. Primeren fra Sensai er skapt for en litt moden hud som ønsker å jevne ut linjer og ujevn hudtone, mens primeren fra Mac passer til de fleste hudtilstander og kommer i en farget konsistens for å tilføre det lille ekstra.

urban decay øyeprimer, concealer og tom ford øyenskygge

Du trenger også en skikkelig øyenskyggeprimer. Og da ville vi gått for denne, som er berømt og beryktet for utholdenheten sin. Ikke fordi du skal bruke så mye øyenskygge, men for at alt i det området skal holde seg på plass. Eyeshadow Primer Potion fra Urban Decay, 215 kr.

Når underlaget er ferdig, kan du klappe på en nøytral øyenskygge som gir ekstra dybde. Vi elskerkremskyggene fra Tom Ford som sitter utrolig godt på øyelokket.

En lysreflekterende concealer under øyneneer også et must, for å få et strålende blikk og dekke mørke partier. Og her skal du få et ordentlig profftips fra makeupartistene: Legg et passe raust lag i en V-form under øynene, og la det trekke inn i huden ett minutt før du duser det ut med ringfingeren eller en ren pensel. Om du bruker fingeren, så klapp produktet inn, istedet for å dra det utover.

Så er det tid for den duggfriske sommergløden. Målet er blussende eplekinn, men uten å ta helt av med skimmeret.

Du som ønsker mer glød kommer til å elske disse to produktene. Den tyntflytende rougen fra Elizabeth Ardenog solpudderet fraGuerlainer en all time favourite blant makeupartister.

Påfør solpudderet med stor kost på kinnbena med sirkelbevegelser, og sveip den lett over panne, hake og neserygg. For å være på den sikre siden anbefaler vi å ta med speilet ut i dagslys etter påføringen. Vil du lære mer om hvordan du får en fin glød? Sjekk ut Emilie Tømmerbergs tips til hvordan du legger solpudder!

I stedet for øyenskygge, kan du legge det samme solpudderet på hele øyenlokket, og tone det ut mot brynet. Du kan også bruke dus rosa rouge.

Siste trinn i øyenmakeupen er maskara. Tykke, klumpete vipper ser oversminket ut til nasjonaldrakten, men du kan gjerne gi dem litt ekstra lengde. Ved å fokusere på de midtre hårene, og prøve å dra dem frem og opp med kosten, gir du en illusjon av lange vipper og et åpent blikk. Og synes du dette blir for snilt, er det lov å gi deg selv litt ekstra med noen punktvipper. De gir deg det helt riktige Synnøve Solbakken-blikket - bare sexy! Vår vakre beautyblogger Emilie Tømmerberg viser deg her hvordan du setter på punktvipper. Det er mye enklere enn du tror!

Så gjenstår bare leppene. Vi anbefaler en leppebalsam med litt farge. Denne reagerer på leppene dine og gir dem din egen, unike, blussende glød, i tillegg til masse pleie med ingredienser som motvirker aldring. Vi elsker disse tre variantene. Stiften fra Sisley er egentlig en rouge, men kan også brukes på leppene. Leppepomaden fra Kiehls er gjennomskinnelig og kommer med solfaktor 25 om du ønsker pleie, mens den lette leppestiften fraYSL gir akkurat nok farge til at det nesten ser naturlig ut.

Lykke til!