© L'Oréal

Sminketriksene den danske superstjerna MØ sverger til

Popsensasjonen MØ er det nye ansiktet til YSL Beautè i Skandinavia. Costumes skjønnhetsansvarlig møtte MØ i Stockholm for å snakke om skjønnhet, YSL og beautyhacks.

Den danske popsensasjonen MØ (30) er for mange kjent for låter som "Lean on" og "Final Song". MØ har hatt stor internasjonal suksess med musikken sin og opptrer over hele verden. Som ung var punk en stor del av livet hennes og påvirker fortsatt stilen hennes - både på og utenfor scenen.

Nylig ble det offentliggjort at MØ er det nye ansiktet utad for YSL Beautè i Skandinavia. Costumes skjønnhetsansvarlig Sonia Uppal møtte popstjernen i Stockholm for å få vite mer om samarbeidet, hennes inspirasjonskilder og skjønnhetsrutiner.

Hva betyr dette samarbeidet for deg?

-Jeg er veldig glad for samarbeidet og har vært en fan av YSL siden 2013. På den tiden visste jeg ikke mye om skjønnhet og moteverdenen. Jeg gikk rundt med skinnjakken min og livet dreide seg om punk. En dag så jeg en YSL poster av Kim Gordon (Frontfigur i bandet Sonic Youth -red) i svart og hvitt, da tenkte jeg high fashion er kult.

Kan du beskrive skjønnhet med tre ord?

-Jeg mener personlighet er det viktigste. Jeg er også glad i det uperfekte, en sunn livsstil og selvfølgelig litt attitude.

MØ på scenen i Stockholm

Hvordan endte du opp den med korte klippen du har nå?

-Helt ærlig så var jeg så lei av å ha langt hår, og jeg tror det skjedde litt tilfeldig. Litt sånn “ah bare klipp det av”. På den tiden var jeg opphengt i Juliette Lewis og hun hadde en lignende frisyre. Og derfor tenkte jeg let's do a mullet! Jeg liker at det ser ut som om jeg ikke har hatt en hårklipp på 8 måneder, noe som er sant!

Hvordan vasker du det? Gjør du noe spesielt?

-Akkurat nå så prøver jeg å ikke vaske det for mye, men når jeg gjør det så bruker jeg både balsam og maske. Men jeg har ingen hemmeligheter, jeg pleier håret veldig naturlig.

© YSL

Hvilken sminke bruker du til opptredener?

-Når jeg skal opptre trenger jeg produkter som holder lenge og sitter godt på huden, spesielt siden jeg beveger meg mye og svetter. YSL sitt Or Rouge Skincare Set er helt fantastisk. Det er en serie med både serum og kremer som gjør huden myk, glødende og vakker.

På en helt vanlig dag bruker jeg kun litt foundation for å dekke ujevnheter, litt farge på brynene, maskara og litt highligther - en super naturlig look.

Føler du deg komfortabel med røde lepper?

-Jeg foretrekker å gå for jordtoner på leppene, og heller sette fokus på øynene. Når jeg skal opptre i kveld, skal jeg for eksempel gå for gullpartikler på øyenlokkene. Jeg liker den looken, som er naturlig, men likevel sexy.

Hvilke tre produkter klarer du deg ikke uten?

-Jeg elsker leppestiftene fra YSL. Eller så elsker jeg også hele Beauty Skincare-settet. For det er noe av det beste jeg har prøvd. Spesielt for meg som er på farten konstant og flyr mye, sliter med tørr air-condition-hud. Da er det settet med hudpleieprodukter helt genialt. Og til slutt Shimmer Sticken, som gir en nydelige rockestjerne glød.

Kim Gordon, tidligere frontfigur i bandet Sonic Youth

© Wenn

Hvem ser du opp til?

-Som tenåring prøvde å finne den feminine siden av meg og hvem jeg egentlig var, frem til jeg kom over Kim Gorden. Med en personlighet som skrek attitude, selvbevissthet, evnen hennes til å synge, hennes politiske meninger, kunsten - alt. Hun har alltid vært min heltinne.

Nå ser jeg også opp til mennesker som Madonna, Beyonce, Michelle Obama, det er så mange gode rollemodeller nå.

Er det også fra disse du henter inspirasjon til stilen din?

-Kim Gordon er absolutt også et stort stil ikon, i tillegg til Chloë Sevigny. Og nylig Zöe Kravitz. Jeg syntes hun er megakul, hun er fantastisk.

MØ og YSL Dette er Møs beautyhacks før hun går på scenen

MØ på scenen i Stockholm

Hvor stor del av livet ditt handler om punk?

-Fra jeg var 14 til rundt 23 var punk en stor del av min identitet, så jeg tror det alltid vil være en viktig del av mitt DNA. Selv om jeg eksperimenterer med pop så tror jeg uansett at punk vil være en del av meg, nettopp fordi det har hatt en så stor betydning for meg og mitt liv.

Hvilke av dine egne sanger er din favoritt?

-Jeg tror jeg må si Lean On. Fordi den sangen forandret mitt liv og jeg kjenner sangen. Den sangen betyr så mye for meg på så mange ulike måter.

MØ og YSL Dette er Møs beautyhacks før hun går på scenen

Sonia og Emilie i godt selskap på YSL Beautè arrangementet.

Hva er ditt rituale for å gjøre deg sceneklar?

-Først av alt, er bevegelse viktig. Og jeg drikker mye væske, det er viktig i forholdt til syngingen. Når det gjelder makeup prøver jeg å ikke ta for mye på øynene, og bruke vannfast sminke.

Og planlegger du antrekkene?

-Ja det gjør jeg, men jeg prøver å planlegge for å unngå stress på selve dagen. Men om jeg føler for å ta på meg noe annet så gjør jeg det. Jeg syntes det er viktig å gå etter det jeg føler for, så noen ganger blir det litt uorganisert.

*Vi gjør oppmerksom på at deler av kostnadene i forbindelsen med denne artikkelen, er dekket av L'Oréal. Alt som publiseres, er likevel vurdert på et fritt og uavhengig journalistisk grunnlag.