Tips til bryllupssminke

Skal du i bryllup i sommer? Vår skjønnhetsblogger Emilie Tømmerberg deler sine beste sminketips!

– Til bryllup synes jeg det er pent og praktisk å holde det på den naturlige siden ved å bruke nøytrale farger. Samtidig er det viktig at sminken holder seg hele dagen og trenger lite vedlikehold. Her er fremgangsmåten og noen generelle tips:

– Start med å legge en foundation som sitter litt godt på huden. Min favoritt er Fusion Ink fra YSL, den dekker godt, holder lenge og gir en feilfri overflate. Den er ganske tørr så du trenger ikke løspudder for å matte den ned. Når du bruker en foundation med en relativt tynn konsistens lønner det seg å bruke en god børste. Polishing Brush fra YSL er helt fantastisk, kanskje den beste børsten jeg har vært borti.

– Til bryllup er det fint med en øyesminke som er litt nedtonet. Tenk på at dagen starter tidlig og du kommer til å være mye i dagslys. Det er veldig fint å bruke matte skygger og de med litt shimmer men unngå øyenskyggene som har for mye glitter. Jeg brukte skyggen øverst til venstre på YSL sin Palette Ombres De Jour, det er en brungrå øyenskygge med litt rosa i seg. Den la jeg over lokket og duset den ut i globallinjen. Jeg la også litt langs den nedre vippekanten.

– Jeg la en myk linje med svart kajal for å fremheve øynene litt mer. Jeg fokuserte på midten og utover, og den fikk en liten vipp på slutten for å gi øynene et lite løft. Jeg brukte Couture Kajal fra YSL, den er myk og fin i konsistensen og sitter veldig godt på. Det er en nyhet for høsten og kommer i butikk i midten av august.

– For å unngå at foundationen flater ut ansiktet går jeg over med en lys concealer for å fremheve enkelte partier. Jeg legger den under øynene og drar den litt ned mot kinnbeinet, langs neseryggen og under øyenbrynene. Jeg har brukt Urban Decay sin Naked Skin Concealer i fargen Light Warm.

– Øyenbrynene får ekstra farge og formes med øyenbrynspaletten fra Shiseido. Shiseido Eyebrow Styling Compacter min store øyenbrynsfavoritt. Så går jeg over med L´Oréal sin øyenbrynsgelefor å holde de på plass. Lancome synes jeg er en av de beste på maskara, og vil jeg ha litt ekstra volum går jeg for Grandiôse Mascara i svart.

– For å gi litt ekstra farge og definisjon, brukte jeg et solpudder fra MAC sin sommerkolleksjon Wash and Dry. Den har lite rødt i seg, og det liker jeg.

– Det er jo tross alt fest så kinnbeina fikk litt ekstra shimmer med High Beam fra Benefit.

– Leppene tegnet jeg opp med lipliner fra MAC i fargen Subculture. Så gikk jeg over med en leppepomade fra Clarins som gir litt farge og mye fuktighet og glans – Instant Light Lip Balm Perfector er en ny favoritt. Bryllup varer lenge og man spiser og drikker ut over kvelden, så det er smart at leppene ikke trenger for mye vedlikehold. Jeg tok med meg liplineren og leppepomaden for å fikse litt utover kvelden.

– Det er også lurt å ha med seg litt solpudder/pudder og concealer i vesken for små justeringer av sminken underveis. Ønsker du en litt mer festsminke utover kvelden er det supert å ta med seg kajalen og lage litt sotede øyne.