© Foto: Thomas Dahl

Tre enkle tips: Slik legger du enkelt perfekt foundation

Foundation er redningen hvis den legges riktig. Få smarte tips til en feilfri look – og se en ny, genial foundation til under 200 kroner.

Når du legger foundation, er det ofte for å skape grunnlaget for en vakker makeup der urenheter dekkes og huden får et jevnt uttrykk. Selv etter mange års trening kan det likevel være vanskelig å mestre den perfekte looken, der ansiktet ikke likner på en tørr maske eller har irriterende skjolder.

Her får du tre tips til feilfri foundation – utviklet i samarbeid med L'Oréal Paris, som har lansert et farget serum med hyaluronsyre, slik at du er sikret en naturlig «no makeup makeup»-look.

1. Sørg for å finne fargen som passer til din hudtype

Du kan nok legge foundation vakkert, men hvis fargen er off, vil det aldri se naturlig ut. Finn riktig farge ved å teste på kjevebena ved overgangen mellom ansikt og hals. Fargen skal smelte inn i huden din. Husk imidlertid at det er bedre å velge en foundation som er litt for lys enn for mørk.

Se også om den matcher undertonen din. Det er nemlig ofte kalde, varme eller nøytrale toner i en foundation – akkurat som i huden din. En test du kan gjøre for å finne din egen undertone er å undersøke blodårene på håndleddet. Hvis de er blå eller lilla, er undertonen din kald. Hvis blodårene er grå, er undertonen nøytral, og hvis de er grønne, er undertonen varm.

2. Sørg for å ha fuktet hud – eller bruk en foundation med pleiende effekt

Det er vanskelig å legge en flawless foundation hvis huden din flasser og er veldig tørr. Derfor er det viktig at huden din er pleiet og fuktet på forhånd, slik at du har et best mulig underlag som holder. Et tips er at du kan påføre foundation før dagkremen har trukket helt inn, slik at du får blandet de to produktene.

Du kan selvfølgelig også bruke et produkt som gir samme effekt. Det finnes BB- og CC-kremer, og nå har også L'Oréal Paris lansert et eget produkt til formålet. Nye 'True Match Nude Plumping Tinted Serum' fungerer nemlig som en foundation – men er beriket med 1 prosent hyaluronsyre som pleier huden! På den måten får du både naturlig dekning og pleie, slik at du er sikret en vakker nude og strålende look. Les mer og shop den til 199 kroner her.

Nye 'True Match Nude Plumping Tinted Serum' dekker ujevnheter uten å tette til porene og gir en naturlig look. Den fås i ni nyanser som også kan blandes sammen, og den er både parfymefri og egnet til sensitiv hud.

© Foto: Thomas Dahl

3. Start fra midten – og bruk redskapene riktig

Når du skal påføre foundation, kan du godt nøye deg med å påføre så lite som mulig – også på de stedene hvor det er behov. Det er en god idé alltid å starte fra midten av ansiktet og deretter få arbeidet foundationen ut til sidene. På den måten får du blendet ut fargen, og du unngår kanter.

Om du bruker fingre, kost eller svamp er et spørsmål om smak. Fingrene er imidlertid den metoden som gir lettest dekning, og det er ekstra lurt hvis du ønsker et helt naturlig resultat eller hvis du bruker mer flytende foundation. Husk også at du får best resultat med rene redskaper, så vask hendene og rengjør kostene og svampene ofte.

Hvis du bruker et flytende produkt som True Match Nude Plumping Tinted Serum, må du riste det godt før bruk. Påfør noen få dråper i ansiktet, og bruk fingrene til å jevne ut for best mulig resultat.

© Foto: Thomas Dahl

Bonustips: Bruk foundation og concealer ved øynene

Et pro tips om hvordan du kan få enda mer ut av foundationen din, er å bruke det på øyelokkene som base for øyenskyggen din. Det gjør at øyenskyggen holder bedre og legger seg jevnere.

I tillegg er det viktig med en god concealer under øynene som skjuler mørke ringer. Her har L'Oréal Paris lansert 'True Match Eye Cream in a Concealer', som kombinerer pleiende egenskaper fra en øyekrem med concealerens evne til å dekke. Concealeren inneholder 0,5 prosent hyaluronsyre og gir intensiv fuktighetspleie, som er perfekt til det sarte øyepartiet. Den kan enkelt påføres om morgenen for en opplagt look.

Klapp forsiktig 'True Match Eye Cream in a Concealer' under øynene når du legger makeup om morgenen – så kan du dra hjemmefra uten mørke ringer og trøtte, hovne øyne.

© Foto: Thomas Dahl