90-tallets bryn i vinden
© Pinetrest

90-tallets bryn i vinden

Skal vi tro Vogue og Rihanna, er de tynne øyenbrynene back in business

For få dager siden avslørte britiske Vogue sitt nye september-nummer, med ingen ringere enn Rihanna på forsiden. Med fargesprakende blomster på hodet og iført oransje hansker fra Prada var det likevel øyenbrynene som fikk oss til å måpe. Sminkelooken, kreert av makeup-artist Isamaya Ffrench, kokte på sosiale medier etter at bildet ble publisert. Det er ikke noen hemmelighet at Rihanna er kjapp med å kaste seg på trendene, men denne gangen er vi faktisk litt usikre... Er de tynne 90-tallsbryna virkelig tilbake?

Redaksjonen hos Manrepeller er overbevist, og skriver i en artikkel at de i lang tid har ventet på den syltynne brynstrenden, og sammenligner trenden med Crocs - som plutselig ble en trend over natten.

Tykke og fyldige bryn har vært i trendbildet i flere år nå. Modeller som Cara Delevingne og Kendall Jenner har de såkalte 'drømmebrynene', men nå ser det kanskje ut som skjønnhetstrenden er i ferd med å snu.

'The skinny brow could be making a comeback', skriver Vogue.

Kevyn Aucoin var en anerkjent makeup-artist på 90-tallet, og noe av det som ga han stjernestatus var de tynne øyenbrynene, som på mange måter var hans kjennetegn. Kate Moss og Cindy Crawford var to av modellene som på denne tiden var kjent for sine tynne og flotte bryn, stylet av Kevyn.

Tar vi en titt i historiebøkene var det rundt 1920 trenden peaket for aller første gang, og ble sett på skuespillerne Marlene Dietrich og Clara Bow. Rundt 1940 var det mer fyldigere bryn som gjaldt, sett på både Katharine Hepburn og Grace Kelly. De fyldige og buskete brynene slik vi kjenner trenden de siste årene ble først sett på Elizabeth Taylor. I dag er det modeller og kjente personligheter som Cara Delevingne, Lily Collins, Emma Watson og Sofia Vergara som er kjent for sine fyldige bryn.

Les også:Slik farger du brynene selv

(Kilde: The Pool og Vogue)

En ung Meghan Markle med tynne bryn.

Les også: Miranda Kerrs nye sminkemerke kommer til Norge!