© L'Oréal Paris

Slik velger du riktig foundation til din hud

Fin makeup starter alltid med en god foundation. Ta utgangspunkt i hudtypen din, da får du det beste resultatet.

De fleste foundationproduktene som finnes på markedet er mer eller mindre intelligente, og kan tilpasse seg huden de brukes på. Ved å bli ordentlig kjent med huden din, og hvordan den oppfører seg på vinteren, vil du kunne finne fram til de beste produktene for din hud.

Vinterhuden har blant annet et helt andre behov enn sommerhuden. Dessuten er man ofte mye blekere i huden på vinteren enn resten av året. Det beste tipset er å ha to, tre forskjellige nyanser foundation slik at du kan blande fargene for å få et perfekt resultat.

Det er også viktig at man ikke bruker for mye produkt. Det blåaktige lyset på vinteren er mye hardere enn et varmt sommerlys. Pass derfor på at du har jevn farge i hele ansiktet, og pass ekstra godt på overgangen mot hårfestet og mot halsen.

Et tips er derfor for å sminke seg i naturlig lys, eller stå i nærheten av et vindu, slik at det ikke kommer noen store overraskelser i utelyset.

Hvilken hud har du?

Normal hud

En normal hudtype kjennetegnes ved at den verken føles tørr, stram eller fet, og du kan bruke de fleste foundations. Føles huden tørr på overflaten, som en normal hud ofte kan gjøre på vinteren, bør du velge en foundation som tilfører ekstra fukt. Normal hud kan også noen ganger bli blank i T-sonen. Da kan en foundation med en mattende effekt fungere godt.

Denne foundationkremen har en unik evne til å tilpasse seg huden. Kjøp produktet her: L'Oréal Paris True Match Foundation, kr 179.

© Blush

Fet og kombinert hud

Har du urenheter eller blank hud, er en foundation som gir en matt overflate riktig for deg. BB-krem er et godt alternativ for deg som ikke ønsker å dekke til huden, og velg alltid en foundation uten olje. En fetere hudtype bør alltid velge foundation med et høyt pudderinnhold. Det vil matte ned huden og gjøre at produktet sitter bedre og lenger.

Denne foundationkremen passer godt til deg med kombinert eller fet hud og som ønsker et matt utrykk. Kjøp produktet her: L'Oréal Paris Infallible Matte Foundation, kr 169.

© Blush

Tørr hud uten glød

Tørr hud kan ha tendens til tørrhetslinjer og flassing. Du trenger derfor masse fukt under foundationen, samt en god foundationkrem som bekjemper samme problem. Velg flytende og lette foundationer som inneholder pleiende oljer og masse fuktighet.

Tørr hud trenger en foundation som gir glød og fuktighet. Kjøp produktet her: bareMinerals Pure Serum Foundation, kr 249.

© Blush

Mørkere hudnyanser

En mørk hud kan ofte se grå og livløs ut hvis foundationfargen ikke har varme undertoner. I tillegg til å finne riktig nyanse er viktig at å tenke på hudens andre behov. Er den tørr, fet eller kombinert, og ønsker du et naturlig utrykk eller en mer dekkende foundation.

Denne foundationkremen kommer i varme og mørkere farger og gir en matt overflate. Kjøp produktet her: NYX Stay Matte But Not Flat, kr 71.

© Blush

Riktig farge

En riktig foundationfarge skal verken gjøre deg brunere eller endre fargetonenen i huden din, men jevne ut, gi glød og forbedre hudens utseende.
Den perfekte foundationfargen smelter helt naturlig inn i huden uten å gi fargeforskjeller mot kjeve, hårfestet og hals.

Når du tester foundation i butikken må du alltid prøve den på ansiktet, det er stor forskjell på fargen på hånden og på ansiktshuden.

© Maybelline

Smarte tips:

· Du trenger nesten alltid mindre produkt enn du tror. Det er bedre å påføre litt og litt, på den måten holder du kontroll på mengden.

· Legg alltid foundation på et nyrenset ansikt.

· Skal kremen sitte ekstra lenge, legg et tynt lag med pudder som fikserer sminken helt til slutt.

· Har du fet hud og sliter med at foundationen sklir av i løpet av dagen? Start med en mattende primer som trekker ut fettstoffene i huden og gjør at resten av sminken sitter bedre.

· Legg gjerne litt foundation på ørene. De har en tendens til å bli røde både i kulde og varme.