Vi avslører myten om silketrekk
© GettyImages

Vi avslører myten om silketrekk

Det har i mange år vært sagt at sengetøy i silke skal hjelpe på skjønnhetsrutinen, men er dette sant? Finn ut her!

Vi har alle hørt myten om putevar i silke. Det er skjønnhetssøvnens hemmelige våpen, og skal hjelpe på slitt hår, samtidig holde huden myk og smidig. Er det kanskje på tide å bytte ut bomullstrekket med det litt mer lukseriøse silketrekket? Det har vi funnet ut av!

Helsetips: Dette avslører neglene dine!

Før vi valgte silketrekk, gjorde vi grundige undersøkelser på forhånd. Det er nemlig ikke sånn at all silke er lagd på samme måte. Det første og viktigste er at putevaret er av 100 prosent silke, gjerne morbærsilke med et tradisjonelt charmeuse-vev (ja, dette må du skrive ned for å huske) som er den fineste silken du finner på markedet. Denne har vel og merke en litt høyere prisklasse, men det finnes også i billige varianter. Vi har testet putetrekket fra Mellymoon i ren, deilig silke. Her er resultatet:

Håret

Som mange kvinner, er vi opptatt av at når vi først har fikse håret, så skal det holde så lenge som mulig. Krøller og bølger som tidligere har løsnet etter en nattes søvn og mange opplever også hårtap eller fet hodebunn, men etter en uke med silketrekk, opplevde vi merkbare forskjeller. Det som ofte skjer når man sover er at håret bøyes i alle kanter, og blir rufsete, fett og til tider slitt, men med silkeputen var dette et langt mindre problem. Det er faktisk mulig å stå opp uten å bruke en halvtime på håret hver morgen, og svaret ligger i puten - en game-changer.

Huden

Det er et typisk scenario: Du sitter på bussen på vei til skole eller jobb, med synlige merker i ansiktet etter nattens søvn. Silketrekket vil ikke bare redde deg for merker og rynker i ansiktet, men også unngå å absorbere til seg fuktighetskremen din. Huden blir merkbart mykere, og føles behagelig. Dessuten er den allergivennlig, og trekker ikke til seg støv og midd.

Få med deg: 10 tips for en sunnere morgen!

Den endelige dommen? Jo, et putetrekk i silke er faktisk bedre for hud og hår enn vanlig bomullstrekk. Viktig for deg som er opptatt av en god skjønnhetssøvn!