© Anna Stokland

Viral TikTok-trend gjør det mulig å skape egen lash lift

Vaseline og en vippetang. Mer skal det ikke til for å lage din egen naturlige lash lift ifølge et stigende antall brukere på TikTok.

Lash lift er en teknikk som brukes til å gi et permanent løft på vippene, slik at man hver dag våkner opp med perfekt løftede øyenvipper. I mange tilfeller trenger man heller ikke maskara, da vippene også blir farget mørkere under denne behandlingen. Det er derfor en populær behandling, fordi det både er veldig fint og tidsbesparende når man på travle morgener kan hoppe over maskaraen.

Men dette er heller ikke en billig behandling og den kan også slite på vippene på grunn av den kjemien som brukes til å skape et permanent løft. Så dersom du ser etter et billigere alternativ med samme flotte resultat, er den seneste TikTok-trenden kanskje noe for deg.

Lag din egen lash lift

Vaselin og en vippetang. Mer skal ikke til ifølge et stigende antall TikTok-brukere som i ulike videoer viser hvor fine vipper de får av å bøye vippene, som først har blitt smurt inn i et generøst lag vaselin.

Det er ikke noe revolusjonerende i at en vippetang gir fine løftede vipper. Det har de gjort siden Shu Uemura i tidenes morgen lanserte den vippetangen som fortsatt setter presedens for andre av sin slags. Men forskjellen er at man ved bruk av vaselin ikke trenger å tilføye maskara, fordi vaselinen gjør vippene mørkere og gir naturlig definerte vipper som føles helt lette – akkurat som følelsen etter en lash lift. Se for eksempel et forslag på trenden i videoen under av TikTok-brukeren @wearsbri.

Slik gjør du

  • Smør først vippene inn i vaselin fra rot til spiss

  • Finn nå frem vippetangen og bøy fra den nederste delen av vippene så tett på vippekanten som mulig - og hold den bøyd i 10 sekunder.

  • Dersom du vil sikre deg et perfekt resultat, kan du også imens vippene er i vippetangen, gre dem på plass med en spole-børste og eventuelt tilføye mer vaselin. Se hvordan i en annen TikTok-video under av brukeren @aayoub__.

Fordelen ved denne metoden er at du vil slite mindre på vippene når de får noen maskara-frie dager og det blir lettere om kvelden hvor du heller ikke skal kjempe med sminkefjerner, q-tips og maskara. Ulempen er at dette ikke er permanent, men skal holde opp til åtte timer. Det kan også være en god ide å selv farge vippene mørke, hvis du vil ha enda mer ut av vippeløften – og enda mindre behov for maskara.