Vakker som Zöe Kravitz - hennes beste sminketips

Med sine høye kinnben, bustete bryn og kule attityde, er Zoë Kravitz klar for å erobre verden – både som nytt ansikt for bestselgerduften Black Opium fra Yves Saint Laurent, og i rollen som Bonnie Carlson i den amerikanske krimserien Big Little Lies på HBO. Vår skjønnhetsansvarlig møtte Zoë for en prat i London.

© Jonas Lindstroem
1 / 5

Lenny Kravitz og Lisa Bonets rockedatter Zoë Kravitz er velsignet med gode gener, men er likevel nøye med hudpleierutinene og kostholdet.

Hva betyr skjønnhet for deg?

– Å være seg selv og være glad i den du er. Det er det som gjør deg vakker på utsiden – ikke all sminken.

Hvilke skjønnhetsrutiner sverger du til?

– Jeg har erfart at gode skjønnhetsrutiner gjør en forskjell på huden. Jeg bruker ikke så mye sminke i hverdagen, men i jobben blir det naturligvis en del. Derfor prøver jeg å holde huden min frisk og ren når jeg ikke er på jobb eller står på den røde løperen. Jeg sørger alltid for at huden min får nok fuktighet, og en god ansiktsmassasje gjør underverk.

zöe kravitz © Jonas Lindstroem
2 / 5

Hvorfor tror du at du ble valgt til å fronte Black Opium?

– Det er viktig for meg å alltid å være ekte og meg selv, uansett hvilket jobbtilbud jeg får. Jeg legger all innsats og personlighet i det jeg tror på, og takker aldri ja til en jobb bare for å tjene penger. Og det er nettopp det jeg liker så godt med YSL – de aksepterer meg for den jeg er, og tar ansvar når de velger å sette en mørk jente til å fronte denne duften.

Jeg er så lei av det ensidige skjønnhetsidealet om hvordan jenter skal være. Det er vel alle? Endelig får jeg være med å påvirke, og det med et så luksuriøst og etablert motehus i ryggen.

zöe kravitx © Eliode Daguin
3 / 5

Til kampanjevideoen gikk du med på å klippe av deg det lange håret. Hvordan stilte du deg til det?

– Jeg elsket det. Altså, jeg har alltid blitt kalt en tomboy, så den korte klippen opplevde jeg ikke som noe dramatisk. Det hjalp meg i stedet til å gå inn i karakter. Sånn er det alltid når jeg spiller en ny rolle. Endringer på utseende og stil påvirker ofte måten jeg opptrer på, men jeg må samtidig innrømme at det var veldig uvant med det korte håret, og jeg skjønte for første gang hvor stor del av utseendet håret mitt var.

– Jeg kunne ikke lenger gjemme meg bak de lange rastaflettene. Så i starten begynte jeg å kle meg annerledes – mye mer feminint, og brukte til dels mer sminke, men nå er jeg mye mer komfortabel med håret. Heldigvis vokser det raskt, kanskje fordi jeg pleier det med kokos eller rosmarinolje.

zöe kravitz' sminkefavoritter © produsentene
4 / 5

Zöe har flere favorittprodukter og blir ofte sett med enten røde lepper eller sotede øyne. Hårfargen endrer hun etter humøret.

Hva er ditt beste sminketips?

– Jeg blir ofte spurt om hvordan jeg legger den perfekte eyelineren. Trikset er å legge en strek over det ene øyet først, også begynne ytterst når du skal sminke det andre øyet, og dra streken innover langs vippekanten for å få det mest mulig symmetrisk.

Hvilket produkt klarer du deg ikke uten?

Touché Eclat fra YSL.

Hva er ditt beste skjønnhetstips?

– Jeg sier alltid at du bør fremheve de trekkene og egenskapene du elsker best ved deg selv, og investere i pleien på innsiden og ikke utsiden av kroppen. Innfør gode renserutiner, være påpasselig med hva man spiser og få nok søvn.

Lisa Bonet © Getty Images
5 / 5

Zöe er utseendemessig en god blanding av sine to kjente foreldre, Lisa Bonet og Lenny Kravitz.

Hvem er ditt skjønnhetsikon?

– Min mor Lisa Bonet og Audrey Hepburn.

Vi gjør oppmerksom på at deler av reisen i forbindelse med denne artikkelen er betalt.

Mer om Makeup? Motta Costumes nyhetsbrev