Skjønnhetsprat med Zöe Kravitz

Med sine høye kinnben, definerte øyenbryn og kule attityde, er Zoë Kravitz (34) klar for å erobre verden!

Lenny Kravitz og Lisa Bonets rockedatter Zoë Kravitz er velsignet med gode gener, men er likevel nøye med hudpleierutinene og kostholdet. Denne våren fronter hun den nyeste duften Black Opium Le Parfum fra Yves Saint Laurent og har også blitt sett på flere av de glossy kampanjebildene til merket. Vår skjønnhetsansvarlig møtte Zoë for en prat.

Hva betyr skjønnhet for deg?

– Å være seg selv og være glad i den du er. Det er det som gjør deg vakker – ikke all sminken.

Hva er ditt beste skjønnhetstips?

– Jeg sier alltid at du bør fremheve de trekkene og egenskapene du elsker best ved deg selv, og investere i pleien på innsiden og ikke utsiden av kroppen. Innfør gode renserutiner, være påpasselig med hva man spiser og få nok søvn.

Til den første kampanjevideoen for YSL gikk du med på å klippe av deg det lange håret. Hvordan stilte du deg til det?

– Jeg elsket det. Altså, jeg har alltid blitt kalt en tomboy, så den korte klippen opplevde jeg ikke som noe dramatisk. Det hjalp meg i stedet til å gå inn i karakter. Sånn er det alltid når jeg spiller en ny rolle. Endringer på utseende og stil påvirker ofte måten jeg opptrer på, men jeg må samtidig innrømme at det var veldig uvant med det korte håret, og jeg skjønte for første gang hvor stor del av utseendet håret mitt var. Jeg kunne ikke lenger gjemme meg bak de lange rastaflettene. Så i starten begynte jeg å kle meg annerledes – mye mer feminint, og brukte til dels mer sminke, men nå er jeg mye mer komfortabel med håret. Heldigvis vokser det raskt, kanskje fordi jeg pleier det med kokos eller rosmarinolje.

Hva er ditt beste sminketips?

– Jeg blir ofte spurt om hvordan jeg legger den perfekte eyelineren. Trikset er å legge en strek over det ene øyet først, også begynne ytterst når du skal sminke det andre øyet, og dra streken innover langs vippekanten for å få det mest mulig symmetrisk.

Hvilket produkt klarer du deg ikke uten?

Touché Eclat fra YSL!

Hvilke skjønnhetsrutiner sverger du til og hvordan har de endret seg etter pandemien?

– Jeg har erfart at gode skjønnhetsrutiner gjør en forskjell på huden. Jeg bruker ikke så mye sminke i hverdagen, men i jobben blir det naturligvis en del. Derfor prøver jeg å holde huden min frisk og ren når jeg ikke er på jobb eller står på den røde løperen. Jeg sørger alltid for at huden min får nok fuktighet, og en god ansiktsmassasje gjør underverk. Dessuten har rutinene mine endret seg noe etter pandemien, og jeg prøver å nære kroppen min mye mer fra innsiden, for å gløde på utsiden.

Zöe er utseendemessig en god blanding av sine to kjente foreldre, Lisa Bonet og Lenny Kravitz.

Hvem er ditt skjønnhetsikon?

– Min mor Lisa Bonet og Audrey Hepburn.

Hvor vil du være om ti år?

– Jeg kommer definitivt til å fortsatt være en skuespiller. Jeg vil utvikle meg mye mer, også får vi se hvor veien fører.

Den nyeste duften Black Opium Le Parfum fra Yves Saint Laurent blir frontet av Zoë Kravitz. Duften er en feiring av livet og trangen til å gjenoppleve uforglemmelige kvelder, og består av noter fra vanilje fra Madagaskar, kaffebønner, patchouli, pæreakkord og en skvett madarin som er fanget i en glitrende flakong. Allerede en favoritt her i redaksjonen!