© anna stokland

Si farvel til tørre lepper - hele vinteren

En vanlig leppepomade er ikke alltid nok i kampen mot tørre og sprukne lepper. Prøv i stedet en av disse 4 mirakelkurene.

Hvis du lider av ekstra tørre, eller til og med sprukne, lepper, trenger du mer enn kun en vanlig leppepomade. Huden på leppene er tynnere enn i resten av ansiktet, og derfor er de også mer utsatt i kulde. På samme måte som de er mer utsatt på badeferie om sommeren – og mange glemmer å ta ekstra vare på leppene før problemet oppstår.

Visste du

... at huden på leppene tørker ut 10 ganger raskere enn den på ansiktet og kroppen av den enkle grunn at leppene ikke har oljekjertler? Og været er absolutt ikke det eneste som påvirker leppene dine. Det du drikker kan også påvirke tilstanden til leppene dine – for eksempel dehydrerer kaffe og alkohol leppene dine. Hvis du har mulighet, kan det derfor være lurt å bruke sugerør. Hvis du er mangelfull i vitamin B eller jern, kan dette også bidra til å gi deg sprukne eller ekstra tørre lepper.

Gjør det til vane å lese ingredienslisten

Det kan være vanskelig å navigere ingredienslister, men noen av de viktigste ingrediensene du må unngå hvis du lider av sprukne eller konstant tørre lepper er kamfer, mentol, sitrus, eukalyptus, peppermynte, lanolin og parfyme.

I stedet kan du se etter sheasmør, hampfrøolje, petrolatum (det er det du finner i vaselin), mineraloljer og produkter med ceramider og peptider som alle er gode for å beskytte den delikate huden. Når skaden er gjort, trenger du all den reparerende fuktigheten og beskyttelsen du kan få, og her er produkter med essensielle oljer fra lavendel, mandel, rose geranium, kamelia og vitamin E blant de beste.

Nedenfor har vi listet opp fire av de beste produktene som vil gi deg tilbake de myke leppene.

Håndplukket til deg