Vinneren, Elisabeth Nilsen Skaug, står i midten.

Årets vinner av H&M loves Esmod Oslo

Se hvem som ble årets vinner av H&M loves Esmod Oslo her!

Årets prosjekt er et samarbeid mellom H&M, Esmod Oslo og Costume. Over 100 studenter fra moteskolen Esmod i Oslo har designet et antrekk laget av brukte klær plukket fra H&Ms globale klesinnsamling.

Studentene ble briefet i henhold til samme inspirasjon H&M har brukt for sin egen høstkolleksjon. Briefen dannet grunnlaget for antrekket de designet.

Juryen bestod av moteredaktør i Costume, Hege Aurelie Badendyck, Margareta van den Bosch, kreativ rådgiver og mangeårig designsjef i H&M, samt Geir Nordli, rektor ved Esmod.

Vinnerne:
1. plass: Elisabeth Nilsen Skaug

  • Jakke, topp og skjørt. Skjørt vevet av remser fra opprevede bukser og vevet på gulltråd. Jakken er en fusjon av to jakker fra innsamlingen. Toppen har deler av det vevde stoffet og øvrig laget av to avklipte bukseben. Et flott antrekk som det ligger mye arbeid bak, og tydelig inspirert av retningslinjene for konkurransen.

2. plass: Maria Henrikke Kostøl.

  • Vest, topp og hotpants. Utgangspunktet er en trikotkjole med zebraprint. Stoffet fra kjolen er foret og gir et mer eksklusivt inntrykk enn utgangspunktet. Et moderne og ungt antrekk, tidsriktig og kommersielt.

3. plass: Gudrun Løvold

  • Gudrun har designet en cape, bluse og shorts. Ryggen på capen er laget av baksiden på en bukse, der bena henger ned som snipper på ryggen. Fresht og moderne og også dette antrekket er tydelig inspirert av guidelines fra H&Ms Autumn Collection der Tomboy møter moderne drama.

Bakgrunnen for klesinnsamlingen:

H&M lanserte i mars i år en varig global klesinnsamling hvor kunder i alle land kan levere inn brukte klær. Med klesinnsamlingen ønsker H&M å redusere den miljømessige skaden som gjøres ved å kaste klær i søpla. Alle klær og tekstiler, uansett merke og stand, blir akseptert.

Til nå er det samlet inn mange hundre tonn klær verden over, og det er klær fra denne innsamlingen som brukes i samarbeidet med Esmod.