Givenchy Beauty endelig til Norge

Gode nyheter til deg som elsker det franske motehusets skjønnhetsunivers.

Givenchy Beauty har en stor fanbase verden over og flere av deres ettertraktede skjønnhetsprodukter har oppnådd kultstatus og er mestselgende innenfor sitt felt. Produktene har vært etterlengtet i butikkhyller her til lands, men nå kan vi avsløre at det franske merkets skjønnhetsprodukter endelig kommer til Norge!

Husets dufter kjennetegnes av sensoriske signaturer med sterk identitet basert på Givenchys fundamentale verdier; distinkt luksus, aristokratisk eleganse, kreativ frihet og magnetisk skjønnhet. Duften L'interdit ble opprinnelig eksklusivt utviklet til hans muse Audrey Hepburn.

Innovativt og utfordrende

Motehusets grunnlegger Hubert de Givenchy åpnet sitt første Couture House i Paris i 1952. Stilen hans var innovativ og utfordret datidens motekoder; Givenchy ønsket å la kvinner bære haute couture samtidig som de følte seg komfortable og frie. Hans vennskap med ikoniske Audrey Hepburn er velkjent; hun var hans muse, og personifiserte hans skjønnhets- og eleganseideal. Hepburn var en stor inspirasjonskilde til hans kolleksjoner, og designeren sto bak skuespillerinnens garderobe i hennes filmer.

Da Givenchy lagde sin første parfyme i 1957 var det kun Audrey Hepburn som fikk bære denne, det var først senere han uttrykte et ønske om å introdusere duften til det kommersielle markedet. Hepburn hadde sterke innvendinger og forbød han dette. Hun skal formodentlig ha sagt; «Je vous L’Interdis!» (norsk: «Jeg forbyr deg!»), og dermed ble navnet «L’interdit» skapt. Versjonen vi kjenner i dag er en relansering av den ikoniske duften og kom i 2018.

Makeup og hudpleie

Givenchys holistiske tilgang til stil og identitet har også preget motehusets hudpleie- og makeupserier, som ble lansert i 1989. Produktene er et resultat av grundig forskning og et ønske om å skape innovative produkter, noe de har gjort med stor suksess. Motehuset står blant annet bak verdens mest solgte løspudder; Prisme Libre Loose Powder solgte i 2019 3,6 millioner enheter - som tilsvarer 787 x høyden av Eiffeltårnet, eller nok produkter til å kunne dekke hele New York to ganger!

Nå kommer altså endelig Givenchy duft, makeup og hudpleie på det norske markedet, og dato for lanseringen er 6. september. Givenchy Makeup og hudpleie lanseres eksklusivt hos Steen & Strøm Beauty Hall by Fredrik & Louisa og fredrikoglouisa.no. Givenchy Duft lanseres lanseres hos Fredrik & Louisa, KICKS og Skintonic.